Krijgt Heino grip op wisselvallig Wijhe’92?

Wijhe’92 strooide vriend en vijand afgelopen weken zand in de ogen waar het gaat om een beeld te geven waar het nu werkelijk ‘staat’. Na acht wedstrijden kan vaak een redelijk beeld gegeven worden waar een ploeg op kan rekenen het seizoen. Bij Wijhe’92 is dit lastig. De rood-witten wonnen namelijk twee weken geleden in Almelo van titelkandidaat PH overtuigend met 1-3. Vorige week ging het echter mis tegen nummer één-na-laatst ATC’65. Thuis werd met 0-2 verloren. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Heino. 

Wijhe’92 en Heino gelden al meerdere seizoenen als stabiele tweedeklassers. Wijhe’92 bewandelde ooit een langere weg door op te klimmen vanaf de vijfde klasse (seizoen ’04/’05), maar geldt sinds 2008 al als vaste bespeler van de tweede klasse J. Heino speelde ten tijde van seizoen ’04/’05 al als tweedeklasser, maar moest in de periode 2009-2011 even terugschakelen naar de derde klasse. Beide ploegen ontmoetten elkaar alweer vier edities in de afgelopen twee seizoenen. In de twee thuisduels van Heino eindigde het in 2-0 (4 sept 2011) en vorig seizoen in 1-1. In Wijhe eindigde het duel in 0-2 (22 jan 2012) en vorig seizoen in 0-1. Op deze cijfers afgaande hunkert Wijhe’92 naar een overwinning in deze ‘Sallandse derby’!

Heino kende een zware competitiestart, maar is op dit moment aan de sterk beterende hand. Na vier gewonnen duels op rij gooide bliksem en verder noodweer roet in het eten voor een vijfde overwinning op rij. De ploeg van trainer Marc Lobbert moest afgelopen zondag na zeven minuten het veld in Hengelo tegen Tubantia (0-0) door de weersomstandigheden verlaten. Dit duel wordt overigens (83 minuten) hervat op zondag 24 november. Wijhe’92 kon wel 90 minuten spelen, maar kreeg klop van ATC’65. De Hengeloërs hadden vier punten en maakten dankbaar gebruik van een mindere dag van de Wijhenaren.

Komende zondag moet blijken of Heino zijn goede reeks voort kan zetten. Of is het Wijhe’92 dat het niveau van de wedstrijd tegen PH Almelo weer tevoorschijn weet te toveren en ‘eindelijk’ met de winst aan de haal gaat?

Scheidsrechter aanstaande zondag is de heer Laarhuis.

Heino-Wijhe’92, zondag 10 november 2013 aanvang 14.00u

Foto: Ineke van Wijhe (www.wijhe92.nl)