Koploper Tubantia niet voorbij vechtend Wijhe’92

Wijhe’92 speelde zondag verdienstelijk gelijk tegen koploper in 2J Tubantia (1-1). Wijhe’92-trainer Peter Jansen was zeer content tegenover Airplay Sport: ‘We hadden de absolute wil om vandaag te winnen. Complimenten over hoe we het vandaag hebben gedaan.’

In de eerste helft zat Tubantia prima in de wedstrijd. Een goal van Ekrem Lök bracht de Hengeloërs op een vertrouwde voorsprong (0-1), immers had men dit seizoen al achtmaal gewonnen en nog niet verloren. Cruciaal voor de wedstrijd was de gestopte penalty tien minuten later. Wijhe’92-doelman Neplenbroek wist de bal prima uit zijn goal te ranselen, waardoor zijn ploeg in leven bleef.

Paco Platenkamp wist vervolgens na een uur spelen de gelijkmaker te produceren (1-1). ‘De gelijkmaker was belangrijk. De tweede helft gaven we nog anderhalve kans weg en hielden wij aanvallend constant dreigen. We hebben het meer dan goed gedaan’, liet Jansen weten.

Door het gelijkspel blijven de Wijhenaren wel in de gevarenzone van 2J. Men staat op een elfde plaats met 10 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men uit tegen Achilles’12.

Beluister het gehele interview van Wijhe’92-trainer Peter Jansen tegenover Airplay Sport.

Foto’s: Rijk vd Berg