Raalte – Rohda –Raalte heeft in Hoofdklasse C uitermate eenvoudig de thuiswedstrijd tegen de amateurs van NEC gewonnen. De ploeg van trainer Kick Maatman liet  vanaf het eerste fluitsignaal geen twijfel bestaan over de ambities deze middag: winnen.
Dat vertaalde zich direct in een veldoverzicht, waarbij zowel Balavac als Boy Boeloerditi goede kansen kregen de score te openen. De openingstreffer viel na ruim een half uur. In de 31-ste minuut schoot Sahbaz de bal eenvoudig onder de NEC-goalie door. 1-0 en dat werd ook de ruststand.
Na de theepauze zetten de roodgelen de aanvallende lijn door. Dat vertaalde zich al snel in de tweede treffer. Met een geweldige trap door Emir Balavac werd de keeper van NEC voor de tweede keer gepasseerd. Voor zover de Nijmegenaren nog illusies hadden, werden die in de 58-ste en 65-ste minuut definitief de grond ingeboord met treffers van Boeloerditi en Jordi Lemmens.
Voor Kick Maatman een mooie stand om een aantal spelers nog spelminuten te geven en daarmee te investeren in de breedte van de selectie. Roy Super viel in voor Dirk-Jan Klijn Velderman, en Rik-Jan de Groot voor Emir Balavac. Maatman werd direct beloond: binnen een minuut gaf De Groot een prima assist op Super die moeiteloos de 5-0 binnentikte.

Trainer Kick Maatman toonde zich na afloop een tevreden man: “Behoudens het eerste half uur hebben we goed gespeeld. NEC groef zich in de beginfase behoorlijk in en in die periode waren we te slordig in balbezet. Gelukkig konden we een uitbraak de 1-0 scoren en daarmee de wedstrijd openbreken. Over het geheel gezien kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd. De tweede helft konden we zelfs vrij relaxed op balbezit spelen en de score verder uitbouwen.”

Overigens werd Rohda zaterdagavond al koploper in de Hoofdklasse C. Alcides verloor de thuiswedstrijd tegen MSC: 1-2.

Over die koppositie is Maatman realistisch: “Dat zegt gewoon dat we goed bezig zijn.  Zo vlak voor de winterstop op deze positie staan is een knappe prestatie. Maar meer ook nog niet. Er staan een aantal ploegen vlak achter ons, dan het kan nog alle kanten opgaan. Met de hele ploeg realiseren we ons dat drommels goed. Volgende week zondag uit naar Hoogeveen. Dat zal weer een lastige kluif worden.”