Koploper Heracles laat Nieuw Heeten achter met een kater

Wie één van de bovenste ploegen thuis op bezoek krijgt rekent van te voren op een moeilijke middag. Toch wist Nieuw Heeten zondagmiddag in 5A lange tijd minimaal gelijkwaardig te zijn aan Heracles. ‘We hadden grip op hen, maar hun spits Ben Gerritsen kan uit het niets doelpunten maken. Dat was het verschil’, zag Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller.

Door het verlies van USV bij Zenderen Vooruit (2-1) werd het voor Heracles niet alleen een plezierige middag vanwege een 1-3 winst in en tegen Nieuw Heeten, maar is men ook nog eens de nieuwe koploper in 5A. Toch ging het voor de ploeg van trainer Ronnie Braak niet vanzelf deze middag.

‘De eerste helft waren wij beter. We waren feller en speelden veel op de helft van Heracles. Het verschil zat hem in het scorend vermogen. Zij hebben een halve kans nodig om te scoren. Bij ons gaan dat soort ballen er niet in. Toch houden we met deze jonge ploeg vast aan onze opvatting om goed over de grond te blijven voetballen’, weet Sneller.

Na de 0-1 voor rust van Ben Gerritsen wist de topscoorder snel in de tweede helft opnieuw te scoren (0-2). ‘Wij maakten vervolgens 1-2 en hadden kansen op 2-2, maar kwamen een kwartier voor tijd op 1-3 achter na een persoonlijke fout. Hun verdediging staat als een blok. Wij kwamen er daarna niet meer doorheen’, besluit de oefenmeester van Nieuw Heeten.

Nieuw Heeten blijft op 13 punten uit 13 duels. Komende weekend is men vrij. Die week daarop speelt men uit tegen La Premiere.