Raalte – ‘Wij zijn van kwaliteit in het werk en de goede contacten met onze klanten. Daarmee timmeren we al vijf jaar aan de weg en ik moet zeggen: ondanks de crisis, wij zijn niet somber. Bovendien hebben we helemaal niet de intentie om groot, groter, grootst te worden. Onze kracht is dat we flexibel kunnen meegaan met wat onze klanten willen’. Aan het woord is Charl Koolhof van Koolhof BV Schilderwerken en Totaalafbouw.  Op vrijdag 1 februari is het exact vijf jaar geleden dat hij (Koolhof was er al werkzaam als bedrijfsleider, red) het bedrijf  Eef Rekveld Schilderwerken overnam.

Inmiddels is de portfolio uitgebreid met glaswerk, wand- en plafondafwerking en houtrotherstel, dat overigens altijd ondersteunend is aan het schilderwerk. Charl: ‘Dat klopt. Wij zijn inderdaad geen stucadoorbedrijf, maar als er gekoppeld aan een schilderopdracht een gevel of wand aangeraapt moet worden dan hebben we de expertise in huis om dat mee te pakken. Die flexibiliteit werkt heel plezierig en dat maakt dat we snel op de meest uiteenlopende vragen kunnen reageren’.

De villa van het gemeentehuis in Raalte. Een uitgebreide fotoreportage is te zien op de website van Koolhof BV

Deze formule is de afgelopen vijf jaar een goed antwoord gebleken op de economisch crisis en heeft Koolhof gemiddeld 14 a 15 mensen aan het werk, waarvan 12 in vaste dienst. Het bedrijf is vooral actief in de driehoek Almelo, Zwolle, Deventer, maar ook hier is flexibiliteit een kracht .”We beschikken over een heel groot netwerk dat in de loop van tientallen jaren is opgebouwd. De basis van het bedrijf is al gelegd in 1925 door Gé de Wit en al die jaren heeft het bedrijf een goede, betrouwbare naam opgebouwd in de regio. Maar als één van onze relaties een klus heeft in Maastricht of Groningen dan gaan we mee. Is ook geen enkel punt”.
Inmiddels kan Koolhof op de website www.koolhofbv.nl een overtuigende portfolio presenteren, met diverse aansprekende projecten waaronder de villa van het gemeentehuis in Raalte, het pand van Staatsbosbeheer in Ugchelen, de Pauluskerk in Raalte en meerdere karakteristieke woonboerderijen.

Terugblikkend op die eerste vijf jaar kan Charl de conclusie trekken dat de grootste verandering betrekking had op de markt. Meer dan ooit is het zaak om tegen een scherpe prijs kwaliteit te leveren, de contacten te onderhouden en aan te sluiten bij die veranderende markt. “Met dat stuk totaalafbouw kunnen we flexibel aan de vraag voldoen en dat maakt dat ik ook voor de toekomst optimistisch ben. Dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk wordt. Zeker de komende twee of drie jaar verwacht ik dat het hard werken blijft voor hele sector, dus ook voor ons, om een boterham te verdienen. Maar als het lukt om de lijn van die eerste vijf jaar vast te houden, ben ik niet pessimistisch. Integendeel”, zo besluit Koolhof.

Koolhof trakteert
En natuurlijk geldt ook bij Koolhof het principe ‘wie jarig is trakteert’. Alle klanten en opdrachtgevers (zowel particulier voor bedrijven) ontvangen bij iedere opdracht een verjaardagstaart.  Verder biedt Koolhof vijf voordeelacties, die worden beschreven op de website, onder het kopje <<5 jaar Koolhof BV>>