GA Eagles en PEC Zwolle verschaffen spelers duidelijkheid

Even leek het met twee nieuwkomers in Zwolle (Mahmudov en Karagounis) en geen verschuivingen in Deventer een ‘dooie boel’ te worden op de transfermarkt voor GA Eagles en PEC Zwolle. Toch lijkt na vandaag de markt langzaam in beweging te komen. In ieder geval werd er aan een aantal spelers meer duidelijkheid verschaft.

Bij PEC Zwolle wordt de komende dagen in Zuid-Afrika duidelijke taal gesproken. Zo liet technisch directeur Nijkamp vandaag tegenover Telesport weten dat linksback Rochdi Achenteh niet langer eerste keuze is voor zijn positie. De vleugelverdediger sprak reeds met FC Utrecht-trainer Wouters over een overgang. Door het niet bijtekenen in Zwolle kan Achenteh komende zomer transfervrij vertrekken.  Bart van Hintum en Leroy Labylle schuiven een plekje op in de rangorde voor de linksachter positie.

Voor aanvaller Fred Benson geldt hetzelfde verhaal als voor Achenteh. Benson wil graag naar het buitenland, heeft een aflopend contract en geniet de nodige belangstelling. Benson raakt zijn basisplaats kwijt aan Guyon Fernandez. Voor centrale verdediger Darryl Lachman wordt door PEC Zwolle wél een uitzondering gemaakt. Lachman tekent ook niet bij, maar de club vindt hem van cruciale waarde in de strijd om handhaving.

Pot en Schroyen mogen weg uit Deventer
In Garderen is GA Eagles zijn spelers ook duidelijkheid aan het verschaffen voor de tweede seizoenshelft. Zo mogen de middenvelder Joran Pot en verdediger Joeri Schroyen vertrekken uit Deventer, maar is er volgens GA Eagles-watcher Van Wissing nog geen club die zich heeft gemeld voor één van de spelers.

In het geval van Schroyen is dit opmerkelijk. Schroyen heeft nog een anderhalf jarig contract en kwam deze zomer over van Fortuna Sittard. Het contract van Pot loopt komende zomer af.

Ook Michel Gerritsen Mulkes mag vertrekken. De verdediger (22) kwam in 2012 over van Excelsior’31 en is lang geblesseerd geweest.

Voor aanvaller Xander Houtkoop was er positiever nieuws, aldus RTV Oost. GA Eagles heeft Houtkoop, wiens contract deze zomer afloopt, namelijk een nieuw contractvoorstel gedaan. De aanvaller heeft deze aanbieding nu in beraad.