Kolkende Adelaarshorst brengt Feyenoord eerste nederlaag toe

Op de late zondagmiddag heeft GA Eagles zichzelf een prima dienst bewezen. De ploeg van trainer Hans de Koning won in een sfeervolle Adelaarshorst met 1-0 van het, tot vandaag, nog ongeslagen Feyenoord. Een fout van Jan-Arie van der Heijden liet Antonia in de eerste helft de winnende treffer maken.

Na de puntendeling van PEC Zwolle en Roda JC (0-0) op de zaterdagavond was GA Eagles inmiddels afgegleden naar de laatste plaats in de Eredivisie. Door een prima optreden tegen de koploper uit Rotterdam stijgen de Deventenaren naar de veertiende plaats.

Over het gehele duel toonden de Rood-Gelen een gezonde dosis strijdlust. Het publiek aan de Vetkampstraat reageerde daar als vanouds op. Nadat GA Eagles langzaam aan de bovenliggende partij werd in het eerste bedrijf, werd men ook nog eens beloond met de enige treffer van het duel. Maatsen onderschepte een bal van de voet van Feyenoord-verdediger Van Der Heijden en kon Antonia simpel bereiken voor het doel (1-0).

Even leken de Rotterdammers snel weer op gelijke hoogte hoogte te komen. Echter, zag scheidsrechter Nijhuis hands toen Berghuis een haarfijne voorzet afleverde op de raak koppende Van Der Heijden. Doelpunt afgekeurd.

De tweede helft probeerde Feyenoord nog wel de nodige kansen te creëren, maar was men domweg te slap aan het duel begonnen. Hier bleef de ploeg van Van Bronckhorst het gehele duel achteraan lopen. De kansen en voortkomende schoten die zijn ploeg kreeg werden solide gepakt door GA Eagles-doelman Zwarthoed. Grootste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Antonia verzuimde zijn tweede treffer te maken één-op-één met Feyenoord’s vierde doelman Hansson.

Een verdiende zege in een mooie ambiance volgde na het laatste fluitsignaal van Nijhuis.

Komend weekend is er interlandvoetbal. Die week erop speelt GA Eagles op zaterdagavond (18.30u) uit tegen Heracles Almelo.

GA Eagles-Feyenoord 1-0 (1-0)
30′ 1-0 Antonia

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Nieveld, Schenk, Achenteh; Suk, Duits (55′ Teijsse), Ritzmaier; Antonia (85′ Ojamaa), Maatsen, Wolters (90′ Hendriks)

Foto’s: Johan Wolff