Kolder op bezoek bij oud-broodheer
Foeke Booy start zondag in Groningen met dezelfde elf als hij deed tegen AZ. De oefenmeester brengt dus opnieuw Joey Godée voor Jarchinio Antonia. Doke Schmidt haakte vrijdag op de training uit voorzorg eerder af. Booy verwacht echter wel dat de rechtsback zondag fit is.

‎Booy heeft al zijn manschappen ook nodig wil het winnen in Groningen. Go Ahead won namelijk pas twee van de veertien eredivisieduels tegen de FC. Acht keer won de thuisploeg, ‎vier keer eindigde het gelijk. De laatste editie was in Groningen was in 1999 en werd gewonnen door thuisploeg (6-1). De laatste keer dat Go Ahead won was in 1995 (2-3).

De Groningers ‎spelen voor de derde keer op rij thuis. De toch al slechte mat zal er gedurende de wedstrijd dan ook niet beter op worden. In de twee voorgaande duels behaalde het één punt, wat de helft is van het totaal van 2014.

Voor Marnix Kolder (foto) is het een weerzien met een oud werkgever. Hij speelde verdeeld over het seizoen 06/07 en 07/08 dertien eredivisieduels in het groen-wit, scoren deed hij niet. Voor FC Groningen speelde hij ook Europees voetbal maar viel hierbij met name op door zijn gemiste penal tegen Fiorentina. Scoren tegen het groen-wit deed hij al wel, in de heenwedstrijd (3-3) tekende Kolder voor de 1-0 en 2-1.

Scheidsrechter bij dit duel is de heer Van Sichem.

FC Groningen – Go Ahead Eagles zondag 15 februari 14.30 uur.

Foto: Johan Wolff