Er waren volop activiteiten op de velden van SV Broekland afgelopen twee dagen. Twee intensieve, maar leuke dagen vol met voetbal! En het leuke is, morgen is er nog zo’n dag! De KNVB Voetbaldagen in Broekland lopen prima en sluiten morgen af met enkele attractieve oefeningen.

De ouders van de 44 C-jeugdspelers (middelbare schoolleeftijd) hadden en hebben deze avonden vermoedelijk geen kind aan hun zoon of dochter. Overdag worden ze op een leuke en enthousiaste manier voorzien van oefenstof op de velden van SV Broekland. Een van de trainers Rik Keijzer licht toe: ‘Op maandag lag het accent vooral op het aanvallen. Met 4 tegen 4 oefeningen en wedstrijden aan het einde van de middag hebben we flink getraind. Vandaag (dinsdag, red.) gingen we juist weer meer oefenen op het verdedigen, ook minstens zo belangrijk. Morgen volgt nog onder andere een circuit, voetvolley en een penalty-bokaal.’

De spelers zijn volgens de geluiden moe, maar voldaan na iedere trainingsdag. De trainers Jan Plagman (SV Raalte), Hendri Zwinselman (OVC’21), Edilson (SV Raalte), Hans Maatman (KNVB) en Rik Keijzer (Rohda Raalte) zetten de talentvolle spelers flink aan het werk, maar passen de oefeningen aan als het ’te gek’ wordt. ‘Als de spelers echt aan rust toe zijn, dan improviseren we een oefening, maar alles met bal. En anders is er altijd Bert Polman nog als verzorger’, sluit Keijzer af met een knipoog.

Morgen nog een kijkje nemen in Broekland? Het programma start om 10u en de entree is gratis.