KNVB, PEC Zwolle en Rohda openen ‘De coach maakt het verschil’

Op vrijdagavond 17 juni trapt Rohda Raalte af met het project ‘De coach maakt het verschil’, een samenwerking tussen de KNVB, PEC Zwolle en Rohda Raalte. Het doel van dit project is het leveren van een bijdrage aan plezier, sportiviteit, veiligheid en kwaliteit op de (amateur-)velden.

“Coachen op verantwoordelijkheid” biedt een duurzame oplossing voor meer respect en sportiviteit op en rondom het voetbalveld van Rohda Raalte. De sleutel voor een positieve gedragsverandering van spelers en ouders ligt in deze aanpak bij de (jeugd)trainers en coaches van het amateurvoetbal. En coach zijn we, op de één of andere manier allemaal! Samen met PEC Zwolle wil Rohda Raalte het programma overdragen en onze trainer/coaches leren om het goede voorbeeld te geven. Rohda Raalte wil bewust werken met “betrokken en positieve leden”!

Doelstellingen van het project:
– Een blijvende gedragsverandering bij spelers, ouders en begeleiders.
– Door de inzet van en samenwerking met PEC Zwolle en andere BVO’s wordt de uitstraling van
het project versterkt. Dit komt de motivatie van de (jeugd)trainers, spelers en ouders ten goede.
– De kwaliteit van de (jeugd)trainers gaat omhoog.

Sportpark Tijenraan staat vrijdagavond 17 juni geheel in het teken van dit mooie project. Wat er allemaal te beleven is, blijft nu nog even geheim. Misschien een ouder/kind toernooi of een eerste kennismaking met Twingames. Er komen ook bekende spelers en trainer/coaches uit het Betaald Voetbal. Om 19.00 uur wordt officieel het startsein gegeven. Er zijn allerlei attracties en uiteraard is er iets te eten en te drinken.

Rohda Raalte is met circa 1.500 leden een grote amateurvoetbalvereniging. Rohda Raalte werkt nauw samen met BVO’s zoals PEC Zwolle, FC Twente en Go Ahead Eagles maar ook met maatschappelijke organisaties zoals Stichting Leergeld. Belangrijkste doelstelling is om zoveel mogelijk jeugd, maar ook ouderen de kans te geven om met plezier te voetballen in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat kan zowel prestatief als recreatief en tegen een alleszins redelijke contributie.