4 december 2012 | 1 reactie Lees Meer →

KNVB: Alle voetbalwedstrijden amateurvoetbal dit weekend afgelast

De KNVB heeft besloten dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal dit weekend worden afgelast in verband met de dood van de 41-jarige grensrechter. Dat meldt de bond in een persbericht.

Voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen. Ook zullen de spelers en de arbitrage een rouwband dragen. De algemene vergadering voor het amateurvoetbal, die voor dit weekend gepland stond, wordt tot nader order uitgesteld.

De KNVB heeft dit besloten na een gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys. Om 17.00 uur geeft de KNVB een persconferentie om het besluit toe te lichten. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen:

“Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.

De 41-jarige Nieuwenhuizen overleed gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen nadat spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten hem tot tweemaal toe hadden geslagen en geschopt na een wedstrijd tegen Buitenboys in Almere. De drie verdachten van 15 en 16 jaar worden verdacht van doodslag.

bron: NRC

 

 

1 reactie

 1. bert van der plas schreef:

  Treurig wat dit weekend gebeurde.Maar nog treuriger wat de bestuurders van de KNVB voor het voetlicht brachten.Vooral de mijnheer van de afdelings amateurs spande de kroon.Na 3 maal gevraagd waarom het schoppende marocaanse clubje SLOTEN niet direct geroieerd werd, bleef bij de man zweven.
  Wat we nu meer dan ooit nodig hebben bij de KNVB zijn lieden die doorbijten. Durf een onderzoek aan welke allochtonen de meeste rotzooi maken in onze clubs.Een beerput zal zich voor uw neus openen. Vroeger was voetbal een “herenclub”. Daarna roieren levenslang, geldt ook voor hollandse jongetjes.
  Wie oren heeft om te horen, die hore.

  mvg

  Ir b.van der Plas

Reageren?