Almelo/Heino – De VV Heino heeft in Almelo een  knappe zege geboekt tegen Luctor et Emergo. In een grimmige wedstrijd trok Heino aan het langste eind: 1–3. De verdiende zege was het niet alleen het resultaat van de voetballende kwaliteiten; de ploeg van trainer Marc Lobbert bleek ook mentaal steviger in de schoenen te staan dan de koploper. Luctor et Emergo eindigde wedstrijd met negen man. In de eerste helft moest Luctor-verdediger Machel Boddeman met rood van het veld, nadat hij Robin Gerritsen in doorgebroken positie onderuit haalde. Enkele minuten voor het eindsignaal moest ook aanvoerder  Danny Jacobs van het veld af, vanwege aanhoudende opmerkingen op de scheidsrechter.
Beide voorvallen tekenden het grimmige karakter van de wedstrijd, waarbij VV Heino vooral mentaal goed bij de les bleef. Op het eindresultaat viel dan ook niets af te dingen. Het was overigens de tweede keer dat Heino Luctor over de knie legde. Op 14 oktober versloeg Heino de Almeloërs in eigen huis ook met 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd zag het er vanmiddag niet naar uit dat een herhaling van de eerdere zege in het verschiet lag. Luctor gooide alles op de aanval en zette de Heino-defensie onder druk. De gretigheid van de Almeloërs leidde, gelukkig voor Heino, ook tot slordigheid in de afronding. Enkele reddingen van Tom Vastenavond voorkwamen dat Heino tegen een vroege achterstand aankeek.
Na het eerste kwartier kreeg Heino meer greep op de wedstrijd. Een snelle rush van Peter  Gerritsen leidde tot een goede voorzet, die slecht werd weggewerkt waardoor Rik Keijzer de kans kreeg, én benutte, om de bal snoeihard in de touwen te jagen:  0-1.
Heel lang konden de groenhemden niet van voorsprong genieten. In de 25-ste minuut kreeg de VV Heino een dubieuze strafschop tegen, die door Danny Jacobs eenvoudig werd verzilverd: 1-1. Ondanks dat presentje van de (verder goed leidende scheidsrechter Roosenburg) kreeg Luctor geen vat op het goede combinatievoetbal van Heino.
Heel terecht kwam Heino in de 37-ste minuur op voorsprong toen Douwe Booij vanaf de tweede lijn een slappe schuiver inschoot, waar Luctor-keeper Danny Barends zich faliekant over verkeek: 1-2.
Na de theepauze eenzelfde beeld: Heino dat probeerde te voetballen met een Luctor die het van ‘de lange bal’ moest hebben, maar daar bepaald niet succesvol in was. Venijnige tackels en gemopper op de scheidsrechter waren het gevolg.
In de tweede helft versterkte Marc Lobbert de controle op het middenveld. Jeroen Bos maakte zijn rentree na een lange blessure en Remco Beumer maakte zijn entree in de hoofdmacht. Heino kreeg daardoor meer vat op wedstrijd. In de 60-ste minuut gaf de nieuwe spits van Heino (Robin Gerritsen) zijn ploeggenoten wat extra lucht door scrimmage koelbloedig af te ronden: 1 – 3. In het laatste half uur had de score nog verhoogd kunnen worden, maar inzetten van Robin Gerritsen, Rik Keijzer en Jesper Schokker gingen nét naast of over.
Enkele minuten vóór tijd voorkwam doelman Vastenavond nog een aansluitingstreffer door heel knap de bal van de voeten van de doorgebroken spits Lars ten Hoeve af te plukken.
Robin Gerritsen keek afloop met tevredenheid terug op zijn optreden in de spits: “Bas Jansen was natuurlijk een geweldige spits, waardoor ik een tijd op de flanken heb gespeeld. Bij de jeugd heb ik altijd in de spits gestaan, en ik ben blij dat ik de kans krijg om weer op dit plek te spelen. En dan is het lekker om meteen tegen de koploper te winnen en zelf ook een doelpunt te scoren”.

Aanstaande donderdagavond (21 maart) speelt Heino thuis de inhaalwedstrijd tegen De Zweef.  Aanvang 20.00 uur.