Knappe zege van PEC Zwolle in Almelo

Wie dacht dat de overwinning op Feyenoord (2-1) vorige week een mazzeltje was, had ongelijk. Vanavond won PEC Zwolle namelijk opnieuw, waar het vorig seizoen nog 1-1 gelijkspeelde, werd het nu tegen Heracles een 1-3 overwinning. 

Vorige week dankte PEC Zwolle de overwinning op Feyenoord aan een sterke slotfase. Op het kunstgras van Heracles Almelo kwam Zwolle ditmaal pijlsnel uit de startblokken. Na elf seconden kon Jesper Drost de bezoekers al op voorsprong schieten. De linkspoot werd volledig vrijgelaten door de Heracles-defensie en op maat bediend door verdediger Maikel van der Werff.

Binnen een kwartier had Zwolle zelfs een comfortabele 0-2 voorsprong te pakken. Youness Mokhtar zette met een mooie steekpass Kamohelo Mokotjo vrij voor de keeper. De Zuid-Afrikaanse middenvelder bleef oog-in-oog met Heracles-doelman Pasveer rustig. Ongelukkig was het VD Werff die een voorzet van Koenders in eigen doel werkte vlak voor rust (1-2).

Na rust was het Klich die PEC Zwolle in veilige haven had kunnen schieten, maar zijn penalty vijf minuten voor tijd belandde via Heracles-doelman Pasveer op de paal. In blessuretijd was het, net als vorige week, Fernandez, die voor de laatste treffer van PEC Zwolle tekende. De gehuurde Feyenoorder omspeelde in de extra tijd doelman Pasveer en stelde de knappe Zwolse zege veilig.

Heracles-PEC Zwolle 1-3 (1-2)

1′ 0-1 Drost
13′ 0-2 Mokotjo
44′ 1-2 VD Werff (eigen goal)
90+1′ 1-3 Fernandez

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Saymak (62. Fernandez), Achenteh, Benson (76. Hiwat), Drost, Mokotjo, Mokhtar (87. Nijland), Klich.

bron oa: www.vi.nl