OZC behaalt eindelijk weer drie punten

Een competitie-overwinning was alweer erg lang geleden. Om precies te zijn 8 november won de ploeg van trainer Han Hanekamp voor het laatst (IJVV thuis, 2-1). Vandaag koesterde OZC in en tegen Kloosterhaar eindelijk weer drie punten (1-3).

Het belang van het duel was voor de Ommenaren voorafgaand helder. Tegen de nummer laatst moest gewonnen worden om enigszins weg te komen uit de gevarenzone. Koen Tip zorgde met een snelle goal in ieder geval voor een vliegende start (0-1). Nieuwenhuis (0-2) en Buitenhuis (0-3) zorgden daarna dat het duel eigenlijk voor rust al gespeeld was.

Ondanks dat de gastheren nog maar zes punten hadden verzameld in dit seizoen, was waakzaamheid geboden in de tweede helft. Scheidsrechter Rikhof staakte het duel in de tweede helft nog even vanwege aanmerkingen vanaf de Kloosterhaar-bank. Mark Boshove maakte de 1-3 een kwartier voor tijd, maar kwam niet verder dan dat.

Door de winst heeft de ploeg van Hanekamp 19 punten uit 17 duels en stijgt men een plaatsje. De veilige tiende plek is nu de stek van de Ommenaren. Volgende week zaterdag speelt OZC uit tegen RDC.