Opnieuw drie punten ASC’62 in ‘zes punten duel’

Door een 1-4 overwinning in en tegen Kloosterhaar weet ASC’62 zich in 2H de nodige ‘lucht’ te verschaffen. De ploeg van trainer Marcel Waaijer wist vorige week bij OZC (0-1) een ‘zes punten duel’ te winnen en deed vandaag opnieuw goede zaken.

‘Dit zijn belangrijke punten. Van te voren denkt men dat je wel wint bij de nummer laatst, maar je moet het wel doen. Vandaag ging het wél makkelijker dan vorige week tegen OZC’, zag Waaijer.

Cruciaal volgens de trainer van de Dalfsenaren was de 2-2 die werd afgekeurd voor de thuisploeg. ‘Bij 0-1 voor rust werd voor ons de 0-2 afgekeurd wegens buitenspel. Kloosterhaar overkwam hetzelfde bij een 1-2 stand, waarbij zij dachten de 2-2 te maken. Ook dit was buitenspel volgens de grens- en scheidsrechter.’

Voor rust was ASC’62 de betere ploeg en kwam op voorsprong door een mooie afstandsknal van Marcel Bijlenga (0-1). Waaijer: ‘Kloosterhaar had de eerste helft geen echte kansen.’

Chiel Pasman wist na rust, na een prima counter, snel de 0-2 te maken. ‘Kloosterhaar ging daarna va banque en schoof onder andere hun middenvelder Erik Drenthen door naar voren. Hij maakte de 1-2 met het hoofd, waarna het moment van de niet goedgekeurde 2-2 volgde. Joren Drost maakte vervolgens 1-3, waarna het was gedaan’, zag Waaijer.

Op het drassige veld in Kloosterhaar wist dezelfde Drost ook nog voor de 1-4 te zorgen. ‘De afgelopen twee wedstrijden hebben we directe concurrenten op de stand een stuk weggeduwd. Komende zaterdag tegen DZSV is weer zo’n zelfde soort duel’, besloot de oefenmeester van de Dalfsenaren.

ASC’62 staat door de winst op 24 punten uit 20 duels en bezet de negende plaats in 2H.