Afgelopen zomer promoveerde Erik Kleinjan bij de KNVB naar de lijst van Junior Assistent Scheidsrechters. Afgelopen weekend mocht de 28-jarige Kleinjan (lid van SC Wesepe en Deventer ScheidsrechtersVereniging) zelfs zijn debuut maken in de Eredivisie. Zaterdag stond Kleinjan namelijk op de lijst als assistent-scheidsrechter van het duel RKC tegen FC Utrecht.

Scheidsrechter Wiedemeijer werd de avond door nog een andere Sallander begeleidt langs de lijnen, de ervaren Wilco Lobbert stond namelijk aan de overzijde van Kleinjan. Lobbert, die ook al internationaal vlagde, is afkomstig uit Raalte en woont tegenwoordig in Deventer. Kleinjan woont inmiddels in Bathmen, maar groeide op bij SC Wesepe.

In Wesepe werd de assistent-scheidsrechter door een knie-blessure gedwongen om het spel van een andere kant te bekijken. Kleinjan volgde een trainers- en scheidsrechterscursus, waarna het balletje (of eigenlijk fluitje) is gaan rollen. Getuige de ambities en prestaties van de pas 28-jarige assistent-leidsman zal het vermoedelijk niet de laatste Eredivisie-wedstrijd zijn geweest die hij zaterdag begeleidde. Aanstaande woensdag is het dus met smart weer wachten op de (assistent)scheidsrechters-aanstellingen van komend weekend. En wie weet …

 

Bron foto: http://scheidsrechters.voetbal.nl