Kingsley Obiekulu terug in Deventer

Vrijdagochtend stond er een oude bekende op het trainingsveld van Go Ahead Eagles. Kingsley Obiekwu, door supporters van de Deventer club ook wel Obiekulu genoemd, nam een kijkje bij zijn voormalig werkgever.

Bij de supporters van de Deventer ploeg heeft hij de status van een cultheld. Dit was niet vanwege zijn vele goals, hij scoorde zeven maal voor de Deventer ploeg, maar zijn o-benen, onvoorspelbare manier van spelen en schoten van grote afstand maken dat zijn naam nog altijd door de Adelaarshorst galmt. Hij speelde 63 duels in het rood-geel en kwam in die tijd ook uit voor het Olympisch team van Nigeria dat goud won op de spelen van 1996 in Atlanta.

Obwieku vertrok in 1998 uit Deventer om voor Al-Alhi in Dubai te spelen. Na twee seizoenen in de ‘zandbak’ vertrok hij naar vaderland Nigeria om daar bij Rangers International football club, ook wel Enugu Rangers genoemd, te gaan spelen. Hier eindigde hij zijn carrière ook, na nog een tussendoortje bij Al-Masry Sporting Club in Egypte.

Na zijn spelerscarrière behaalde Obiekulu zijn trainerspapieren. Hiermee was hij graag aan de slag gegaan in de Nigeriaanse Premier League, maar geen enkele club zag brood in de boomlange voormalig verdediger die ook als aanvaller uit de voeten kon. Zodoende ging hij aan de slag bij de amateurs van Ingas FC of Enugu. Na een periode bij deze club haalde St. Louis d’Karaki F.C hem in 2012 naar Benin. Zijn verblijf in Benin was kortstondig, waarna hij weer bij Ingas aan de slag ging.

Dit weekend is Obiekwu terug in Deventer. Eigenlijk zou hij al eerder langs komen, maar door visa problemen werd zijn komst uitgesteld. Behalve de training bezoekt hij vrijdagavond het supportershome van de club en reist hij morgen met de supporters meer naar de uitwedstrijd tegen NAC.

Bron foto: (Obwieku en de huidige selectie van GA Eagles) Twitter @GAEagles