Maikel Kieftenbeld van Birmingham City naar Millwall

Lemelervelder Maikel Kieftenbeld (foto, links) maakt een transfer in Engeland. Sinds 2015 speelt de 30-jarige middenvelder voor Birmingham City. Vandaag werd bekend dat Kieftenbeld met onmiddellijke ingang voor Millwall in Londen gaat spelen.

Kieftenbeld speelde in Nederland voor de jeugd van Lemelerveld en FC Twente. Vervolgens kwam hij uit voor GA Eagles en FC Groningen. Na de bekerwinst met de Groningers in 2015 verkaste de Lemelervelder naar het tweede niveau in Engeland.

In Engeland werd Kieftenbeld een vaste waarde bij Birmingham City, totdat in 2019 een knieblessure hem een tijd aan de kant hield. Inmiddels weer lange tijd fit had de ervaren middenvelder zijn basisplek weer terug in Birmingham. Vandaag tekende Kieftenbeld voor anderhalf seizoen bij Millwall, dat op de ranglijst op de 16e plaats staat in de Championship. Oude werkgever Birmingham City staat drie plaatsen lager.

Bij Millwall ontmoet Kieftenbeld de eerste manager die hij had bij Birmingham City: Gary Rowett. ‘Als ik kijk naar een speler die een impact heeft gehad op de training en op het team, dan zou hij die persoon zijn. Ik aarzelde niet om hem weer vast te leggen. Hij is erg goed voor ze geweest. Dit seizoen is hij één van hun betere middenvelders’, laat Rowett in een reactie weten op de officiële website van Millwall.

Foto: Martin Zwakenberg