Heino – De teller staat inmiddels op zeven. Zeven wedstrijden heeft de hoofdmacht van VV Heino niet meer verloren. Alleen tegen Wijhe ‘92 moest genoegen worden genomen met een puntendeling. De andere zes wedstrijden werden in winst omgezet. Aardig detail: de succesreeks werd op 14 oktober ingezet met een overtuigende zege (3-1) tegen de toenmalige koploper Luctor et Emergo.  Grote vraag voor komende zondag is of de mannen van Marc Lobbert andermaal kunnen stunten. Heino moet dan op bezoek bij Grol, de huidige koploper van 2J.

Grol is bezig aan een uitstekende competitie. De ploeg van trainer Jos Heutinck pakte de eerste periodetitel en voert nog steeds het klassement in de tweede klasse J aan. Grol is een moeilijk te peilen ploeg, die regelmatig voor verrassingen zorgt. Zo won de ploeg uit Groenlo van directe concurrenten Luctor et Emergo en SDC’12 en speelde het gelijk tegen Dieze-West. Tegen middenmoter De Zweef en het laaggeklasseerde ATC’65 morste de ploeg punten.

De grote makke van Grol is dat het veel kansen weet te creëren, maar relatief weinig scoort. Gemiddeld slechts twee doelpunten per wedstrijden en dat is voor een koploper opvallend mager. Grol ontbeert een echte afmaker.
Deze kennis maakt het treffen van komende zondag extra boeiend. Immers: is ‘het verhaal van Heino’ tot nu tot immers ook niet dat er wél veel kansen gecreëerd worden, maar dat het schort in de afronding? Het was het verhaal van de matige seizoensstart: topschutter en goaltjesdief Bas Jansen wist tot nu toe slechts 7 keer het net te vinden. De bekerontmoeting van afgelopen zaterdag (9-0 winst tegen SCD) was in dat opzicht een goede oefening…
Grol zal voor het thuispubliek echter gebrand zijn op een overwinning, mede omdat concurrenten Dieze-West en Luctor et Emergo relatief gemakkelijke tegenstanders hebben en vrijwel zeker drie punten zullen pakken.

Heino zal echter ook alles uit de kast willen halen. Winst betekent dat Heino aanhaakt bij de kopploeg, en bovendien goede zaken doet in de strijd om de tweede periodetitel. De directe concurrenten PH en WVC moeten in een onderling treffen de punten verdelen.

De wedstrijd: Grol – Heino begint om 14.30 uur op sportpark Den Elshof in Groenlo. De supportersvereniging van SV Heino zorgt, bij voldoende belangstelling, voor een supportersbus. Opgave kan via de website van de vvheino.

De huidige stand in 2e klasse J:

W

P

V

T

1

Grol

11

 –

23

23

16

2

Dieze West

11

 –

22

27

9

3

Luctor et Emergo

11

 –

22

23

20

4

SDC ’12

11

 –

18

21

16

5

WVC

11

 –

17

26

20

6

PH (Almelo)

11

 –

17

23

19

7

Heino

11

 –

17

19

15