Kan Ron Jans zijn oude club pijn doen?

De Eredivisie-geschiedenis van FC Groningen en PEC Zwolle in Groningen liegt er niet om: elf ontmoetingen, negenmaal won FC Groningen en tweemaal eindigde het duel gelijk. PEC Zwolle won dus nog nooit in het hoge Noorden. PEC Zwolle-trainer Ron Jans (foto) kan de Noorderlingen (en zijn oude club) voor het eerst in de geschiedenis pijn doen.

Vorig seizoen werd het 1-0 voor de Groningers. De Zwollenaren speelden een behoorlijke wedstrijd alleen was Michael de Leeuw de PEC Zwolle-defensie in de slotsecondes te snel af. In 1983 (1-1) en 2004 (2-2) was men het dichtst bij een overwinning. Helaas kwam het er nog niet van voor de Blauwvingers.

Dan naar het heden. Trainer Ron Jans heeft weer te maken met een vollere ziekenboeg. Ondanks dat Bram van Polen en Jesper Drost op de weg terug zijn (nog niet wedstrijdfit), heeft PEC Zwolle er ook blessuregevallen bij gekregen. Zo raakte smaakmaker Klich tegen FC Twente geblesseerd aan zijn teen en vielen doelman Ter Wielen (enkel), Fernandez (hamstring) en Narsingh (hamstring) de afgelopen week uit. Doelman Begois (kuit) is ook nog niet wedstrijdfit.

Volgens De Stentor gaat verrassing Ryan Thomas in een controlerende rol op het middenveld spelen. Hij wordt hierin bijgestaan door Mokotjo die afgelopen week een prachtige interlandwedstrijd beleefde met Zuid-Afrika tegen Spanje (1-0).

Het duel staat zondag onder leiding van de heer Higler.

FC Groningen-PEC Zwolle, zondag 24 november aanvang 14.30u.

Foto: Johan Wolff