Zeven finales wacht SV Raalte nog. Zeven wedstrijden waarin de ploeg van Jan Plagman onder andere de ploegen in de top van 5H nog ontmoet, maar ook de onderste twee (Gorssel en Epse). SV Raalte staat op dit moment op de derde plek, goed voor directe promotie naar de vierde klasse aan het einde van het seizoen. Echter ligt Holten op de loer (drie punten achter met een wedstrijd minder). Morgenmiddag ontvangen de blauw-witten nummer twee Dalfsen. Een kraker aan de Jan van Arkelstraat!

SV Raalte maakte dit seizoen een paar ‘uitglijders’ die men van te voren niet ingecalculeerd zal hebben. Zo verloor men de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis van Hoonhorst (1-2). Tot zo’n uitglijder kan de verliespartij van vorige week tegen Wesepe ook worden gerekend. Nummer negen Wesepe kreeg Raalte met 3-1 over de knie. Dure punten, omdat nummer vier Holten (dat met 0-1 bij Mariënheem won) op die manier weer aansluiting voor plek drie kon vinden. Tevens hield Raalte verdere schade over door de rode kaart (natrappen) die doelman Tiggelhoven ontving. De goalie is voor vier wedstrijden geschorst, Holterman is zijn vervanger. Trainer Plagman kan sowieso morgen ook niet beschikken over middenvelder Gerben Wijnhout, hij is met vakantie.

Dalfsen wist vorige week op vrijdagavond al dat het competitieduel uit tegen Epse niet doorging. De bewoners van het kleine dorp nabij Deventer wisten blijkbaar al snel dat er niet gevoetbald kon worden. Het was één van de weinige wedstrijden in de regio die niet doorging. Dalfsen hoopt nog een gooi te doen naar het kampioenschap, maar zal promotie als hoofddoel hebben. De nummer twee in 5H wordt tijdelijk door Jeroen Booijink getraind. Patrick Dijkstra doet om gezondheidsredenen voorlopig een stapje terug. Een verassende nederlaag vorige maand tegen Lettele (0-4) is het enige negatieve dat opvalt dit seizoen. Positief zijn het aantal goals dat men maakt: 59 maal in veertien wedstrijden. Dat zijn er ruim vier per wedstrijd.

De belangen zijn morgen groot in Raalte. SV Raalte kan een aanval op de tweede plek doen, maar kan het zichzelf ook moeilijk maken door naar plek vier te ‘verhuizen’. In oktober werd de eerste ontmoeting tussen beide ploegen 2-3 voor de Raaltenaren. Wat wordt het morgen?

 

Programma 24 maart 5e klasse H (zon)

Raalte-Dalfsen
Wesepe-Mariënheem
Hoonhorst-Epse
Broekland-Lettele
Nieuw Heeten-SDOL
Gorssel-Holten

 

Stand top-5 in de 5e klasse H:

1 Broekland 15-40
2 Dalfsen 14-34
3 Raalte 15-31
—–
4 Holten 14-28
5 Hoonhorst 15-25