Kan Mariënheem voor de winterstop de koploper nog grijpen?

Mariënheem won zondag het thuisduel in 5A van Bornerbroek (2-1). Ondanks een 0-1 achterstand bij rust, liet de ploeg van trainer Sander Brinkman zich niet van de wijs brengen. ‘Het was een van onze betere wedstrijden van het seizoen’, zag verdediger Simon Rijsemus.

In 5A gaat het de ploeg van Brinkman, die ook volgend seizoen verbonden is aan de club, voor de wind. Na zondag kon de conclusie worden getrokken dat uit negen duels slechts eenmaal gelijk werd gespeeld en eenmaal werd verloren. Alle overige duels werden gewonnen.

Vaak wonnen de Mariënhemers dit seizoen met minimale verschillen, maar ook dat is een kwaliteit. ‘De middenmoot en top in 5A is erg aan elkaar gewaagd. Rijsemus: ‘Alleen koploper Heracles wint zijn wedstrijden vaak vrij eenvoudig.’ De oranje-zwarten staan, met een inhaalduel tegen USV tegoed, slechts drie verliespunten achter op de Almeloërs. Mede door de winst van zondag kan Rijsemus met zijn ploeg goed de winterstop ingaan. ‘Komende weken spelen veel topploegen tegen elkaar, het wordt er alleen maar spannender op.’

Terug naar zondag, toen Mariënheem in een thuisduel middenmoter Bornerbroek versloeg. ‘Zij loerden op de counter en hebben een paar goede en snelle spelers voorin staan. We gaven echter voor rust de tegengoal wel erg gemakkelijk weg, waardoor het 0-1 was bij rust’, zag Rijsemus. Peter Bolscher was het die namens de uitploeg wist te profiteren van geknoei in de Mariënheem-defensie.

‘Na rust gingen we vol op de aanval spelen en scoorde Remy Velderman al vrij snel uit een goed aangesneden vrije trap van Randy Bloeme. Remy zette ons vervolgens tien minuten voor tijd ook op voorsprong. Daarna werden we wel wat slordiger in de eindpass, anders hadden we meer goals kunnen maken. Ik moet ook zeggen dat Lean Hobert met zijn acties een goede wedstrijd speelde, hij was constant gevaarlijk.’

Mariënheem speelt voor de winterstop nog drie duels: Vilsteren (uit), Nieuw Heeten (thuis) en het inhaalduel uit tegen USV in Nieuwleusen. Lukt het de Mariënhemers om voor de winterstop nog aan te haken bij de koploper?