Soms moet je één stap terug om er weer twee vooruit te gaan. Mogelijk dat met de verhuur van PEC Zwolle-aanvaller Giovanni Hiwat aan Cambuur Leeuwarden dit scenario van toepassing is. De 19-jarige spits traint vanaf vandaag (op proef) mee met de club uit Leeuwarden.

Waar PEC-spelers Nieveld, Cicek en Aafjes definitief mogen vertrekken uit Zwolle, stelde technisch directeur Nijkamp afgelopen december dat Giovanni Hiwat verhuurd mag worden. In de Eredivisie komt de aanvaller dit seizoen niet aan spelen toe. Hiwat mocht dit seizoen alleen in het bekerduel tegen RKC (2-4) voor drie minuten invallen. Vorig seizoen stond de vlag er voor Hiwat heel anders bij. In het kampioensseizoen voor de Zwollenaren, kwam Hiwat tot tien wedstrijden en één goal (thuis tegen AGOVV, 3-0).

Ondanks dat Hiwat over een aflopend contract beschikt (tot de zomer van 2013), wil PEC Zwolle de aanvaller niet definitief laten gaan. In het tweejarige contract uit 2011, staan ook opties tot verlenging na medio 2013. Mogelijk dat met een goede verhuurperiode aan Cambuur Leeuwarden deze opties voor zowel Hiwat als voor PEC Zwolle ingevuld gaan worden. Echter, voor Hiwat telt op dit moment maar één ding: Hij wil groeien!

 

Foto: www.cambuur.nl