Broekland – Menig Broeklander zal afgelopen weekend toch even opgekeken hebben. De hoofdmacht van de plaatselijke voetbaltrots had verloren. In en tegen Dalfsen werd de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd: 2-0. Sinds de openingswedstrijd op 24 september (3-3 thuis tegen Wesepe) had de ploeg van de Zwolse trainer Arnoud Rouwenhorst geen punt meer afgestaan…
Bovendien: het blijkt dit seizoen lastig te scoren tegen de Broeklanders. Samen met de twee doelpunten van afgelopen weekend staat de teller nu op slechts 9 tegentreffers. Van alle Sallandse ploegen doet alleen de defensie van Lemelerveld in de vierde klasse H het (met 7 tegentreffers) beter.

De komende weken zal blijken of de  oranjehemden zich zullen herstellen van de misser van afgelopen zondag. Twee weken achter elkaar moet men het opnemen tegen een sterke opponent. Op 18 november staat de derby tegen medekoploper SV Raalte op het programma. Maar eerst moet SV Broekland het opnemen tegen VV Holten. Deze ploeg is in de winning-mood door de spectaculaire winst tegen Nieuw-Heeten. Afgelopen zondag leek de ploeg in blessuretijd (92ste minuut) een zekere zege uit  handen te laten glippen toen NwHeeten de 1-1 scoorde. In de 95-ste minuut scoorde Holten alsnog de 1-2 om juichend het veld verlaten.
Zondagmiddag wordt het veld om 14.00 uur weer betreden. Op sportpark van SVBroekland VV Holten zal willen aanhaken in de strijd om de koppositie. De vraag is of Broekland zich kan herpakken.

Het programma van de komende 2 weken:

11-nov

Broekland Holten

18-nov

Raalte Broekland

w

p

v

T

1

Dalfsen

9

22

33

14

2

Broekland

9

22

28

9

3

Raalte

9

22

29

15

4

Holten

9

19

27

15