JVC Cuijk onmachtig, PEC Zwolle naar halve finale

PEC Zwolle had vanavond geen enkele moeite met het bereiken van de halve finale van de KNVB-beker. In de kwartfinale rekende men gemakkelijk af met zondag-Topklasser JVC Cuijk (5-1).

De thuisploeg werd in de derde minuut al in het zadel geholpen door JVC-doelman Van Gerwen die kinderlijk eenvoudig onder een vrije trap van Bart van Hintum doorging (1-0). Daarmee leek gelijk een groot stuk van het geloof van de Brabanders verdwenen. Mocht de underdog vaak ‘de geest’ krijgen en het geloof in een volgende ronde, dan komt dit vaak door lange tijd de nul te houden. Dit plan kon voor de JVC-trainers De Kruif en Kraay snel de prullenbak in.

PEC Zwolle speelde niet eens groots vanavond, af en toe zelfs slordig, maar ging prima om met de geboden kansen. Zo wist de mee opgekomen verdediger Van Der Werff de bal in het JVC-doel te frommelen (2-0). Kort daarop, legde Thomas een corner terug. De bal klutste via doelman Van Gerwen binnen (3-0). Na deze ruime voorsprong hadden Zwollenaren voor rust de kans nog ruimer op voorsprong te komen, maar meerdere malen was Van Gerwen toen wel op zijn post.

Na rust bracht Ron Jans direct Karagounis en Mahmudov in. Die laatste (in de winter overgekomen van Excelsior’31) maakte zijn debuut en scoorde prompt tweemaal. Zeker de tweede treffer van Mahmudov liet de klasse zien van de voormalig Topklasse-spits. Tussen de twee goals van Mahmudov kwam de mooiste goal van de avond (4-1) van de voet van Kevin van Veen. Hij krulde een vrije trap onderkant lat achter doelman Boer. Gelukkig voor PEC Zwolle was dit het enige moment waarvan JVC Cuijk en Hans Kraay jr. een beetje opgewonden raakte.

PEC Zwolle-JVC Cuijk 5-1

3′ 1-0 Van Hintum
16′ 2-0 VD Werff
19′ 3-0 Van Gerwen (eigen goal)
60′ 4-0 Mahmudov
70′ 4-1 Van Veen
78′ 5-1 Mahmudov

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Saymak, Mokotjo, Thomas (46. Karagounis), Drost, Hiwat (66. Hiwat), Benson (46. Mahmudov).

Loting halve finale KNVB-beker: PEC Zwolle-NEC en AZ-Ajax.

Foto’s: Johan Wolff