Julius Bliek van FC Dordrecht naar GA Eagles

Leergierig en onverzettelijk. Laat Julius Bliek zichzelf omschrijven en deze twee woorden komen als eerste boven. Ze verklaren wellicht zijn indrukwekkende beklimming van de voetballadder van de afgelopen anderhalf jaar. Zeeuws amateurvoetballer van het jaar bij VV Kloetinge, basisspeler en periodewinnaar bij FC Dordrecht en vanaf komend seizoen full-prof bij Go Ahead Eagles. Linker centrale verdediger Bliek tekent voor twee jaar in Deventer, met een optie voor nog een seizoen.

Ja, het was wel even omschakelen afgelopen zomer. Julius Bliek ruilde VV Kloetinge in voor het FC Dordrecht van trainer en provinciegenoot Gérard de Nooijer. Binnen twee maanden veroverde de verdediger een basisplek, die hij vervolgens niet meer afstond. De fans sloten hem in hun harten vanwege zijn onverzettelijkheid en werklust, en na het pakken van de derde periodetitel kon hij al helemaal niet meer stuk.

Verdiept
Het is geen stap zonder consequenties: na 23 jaar gaat Bliek voor het eerst buiten Zeeland wonen. Bovendien zegt hij zijn baan in het bakkersbedrijf van zijn vader op. “Maar ik kijk er vooral erg naar uit om in Deventer te gaan wonen. Ik heb me er al een beetje in verdiept en denk dat de mentaliteit van Zeeuwen en Deventenaren wel overeenkomt. Eerlijk, nuchter en heel hard werken. Zo ben ik ook. Ik ben erg leergierig, kan nog heel veel verbeteren, vooral voetballend. Mooi dat ik de kans krijg dat bij Go Ahead Eagles te doen.”

Niet zelden kwamen bussen vol Bliek-fans naar de thuiswedstrijden van FC Dordrecht. Is de Bliek-fanclub ook van de partij nu hij naar het oosten verhuist? “Dat denk ik wel, haha!”, lacht hij. “De voetbalfans in Zeeland leven erg met me mee, dus vanaf nu heeft Go Ahead Eagles er weer een paar supporters bij!”

Bron: www.ga-eagles.nl