Rohda stoomt door met opnieuw 4-0 winst

Rohda Raalte won vanmiddag in Friesland met 0-4. Na de winst van vorige week thuis tegen NEC met 4-0, wonnen de Raaltenaren vandaag van hekkensluiter SC Joure met deze zelfde cijfers.

De ploeg van trainer Kick Maatman wist vooraf dat het sterker zou zijn dan Joure, dat nog maar drie punten behaalde deze competitie. Bij Rohda Raalte ontbraken de geschorste Van Schooten, Vleems en Klijn Velderman. Verder moesten Kamperman Leferink en Ngutra geblesseerd toekijken.

Na een ruim kwartier spelen kwamen de Rood-Gelen op voorsprong door een doelpunt van Jasper Broekhuis (foto): 0-1. Nog voor rust verdubbelde Jordy Bloo de score (0-2).

Gelijk na rust leek het weer spannend te gaan worden toen SC Joure een strafschop kreeg. Doelman Ruben Tepperik stopte de strafschop, waarmee SC Joure nimmer meer terugkwam in de wedstrijd. Sterker nog, Rohda breidde de score verder uit. Djeremy Zandvliet wist na bijna een uur spelen het Friese net te vinden (0-3). Waarna de ingevallen Rik-Jan de Groot in de slotminuten ook nog een duit in het zakje deed (0-4).

Door de overwinning heeft Rohda twintig punten uit vijftien duels in de Hoofdklasse C en vindt men met twee zeges op rij de aansluiting met de middenmoot. Volgende week speelt men thuis tegen Quick’20 uit Oldenzaal.