Jong GA Eagles geeft 0-3 voorsprong weg

Lang ging het maandagavond de goede kant op voor het beloftenelftal van Go Ahead Eagles. De ploeg moest ‎om plaatsing voor Divisie B af te dwingen ‎met drie doelpunten verschil winnen van het beloftenteam van FC Utrecht. ‎

Na een half uur stond Eagles met 0-2 voor na twee doelpunten van Schenk, uit de herkansing na gekeerde inzetten van Postma en Amevor. Aan beide doelpunten ging een spelhervatting van Türüç, terug van schorsing, vooraf.

Na rust ‎scoorde Go Ahead het gewenste derde doelpunt. Uit opnieuw een spelhervatting van Türüç kopte Van der Meer binnen. Snel daarna kwam Utrecht op 1-3. 

Cruciaal voor Go Ahead Eagles werd een gemiste penal. De Sa, die dit weekend ook bij het eerste meedeed, werd in de zestien‎ onderuit gehaald. Türüç eiste in eerste instantie de bal op maar De Sa overtuigde hem de bal af te staan. Hiervoor had hij al zijn kracht gebruikt want het opvolgende schot verre van overtuigend.

Trainer Maatman bracht vervolgens met Zandvliet, voor De Sa, een extra spits. Dit bracht niet wat‎ werd gehoopt. FC Utrecht kwam uiteindelijk toch in de wedstrijd, ‎kwam op 2-3 en na het benutten van een penal op 3-3.

GAE eindigt na de remise in stadion Galgenwaard vijfde in voorrondepoule 1, boven hekkensluiter Fortuna Sittard.‎‎

Helaas voor Maatman en zijn mannen wordt het daarmee een verblijf in Divisie C. Plaatsing voor B was een prestatie van jewelste geweest en bovendien goed voor de ontwikkeling van de spelers geweest. 

De competitie wordt hervat op 8 december. ‎

Selectie GA Eagles: Schenk, Türüç, De Sa, Amevor, Lambooij, De Bondt, Van der Meer, Ten Den, Postma Malaihollo, Rondeel. 

Bank: Spenkelink, Bobson, Zandvliet, Steenbergen, Groenbast, Camara, Van Dalen.‎