Jong Ajax en GA Eagles in evenwicht: 2-2

Het kwakkelende GA Eagles kwam deze maandagavond in een lege Amsterdam ArenA niet verder dan 2-2 tegen Jong Ajax. Nog voor rust kwam de ploeg van interim-trainer Decheiver wel op voorsprong (0-1). Vlak voor tijd bracht een onhandige sliding van Duits op Van Beek, en de bijbehorende strafschop, voor de gelijkmaker voor de ploeg van oud-Eagles trainer Andries Ulderink en oud-international Jaap Stam (2-2).

Voor rust hadden beide ploegen goede kansen de score te openen. Muric, Warmerdam en Cerny misten allen het doel namens de thuisploeg in de eerste helft. Voor rust wist alleen GA Eagles te scoren. Xandro Schenk vond vlak voor rust het net. Van Ewijk bracht een afgeslagen corner weer terug voor het doel. De door Ajax opgeleide Schenk vond het doel (0-1). Aderlating was wel dat clubtopscoorder De Kogel, net als vrijdag, het veld geblesseerd moest verlaten.

Na rust moest Eagles-doelman Zwarthoed flink aan het werk op inzetten van Hendriks en Cerny. Daarbij liep het nog goed af. Na dik een uur spelen werd het echter toch gelijk toen de constant dreigende Muric 1-1 maakte in de lange hoek.

Na goede mogelijkheden voor beide ploegen leek GA Eagles met drie punten naar huis te gaan toen Van Ewijk een kwartier voor tijd voor 1-2 zorgde. Een prima pass van Sarota zette Van Ewijk door Jong Ajax-doelman Onana (1-2). In de 81e minuut kregen de mannen van Harry Decheiver echter een strafschop tegen. Duits vloerde Van Beek. Hendriks pakte de penalty met beide handen aan: 2-2.

Even leek Van Overbeek nog de winnende treffer te maken. Zijn schot in blessuretijd ging helaas voor de Deventenaren net naast.

GA Eagles heeft 36 punten uit 24 duels. Komende vrijdag speelt men thuis tegen RKC Waalwijk.

Jong Ajax-GA Eagles 2-2 (0-1)
45′ 0-1 Schenk
63′ 1-1 Muric
74′ 1-2 Van Ewijk
81′ 2-2 Hendriks (pen.)

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Van der Meer, Schenk, Vriends, Lambooij; Duits, Rijsdijk, Sarota (88′ Nieveld); Van Ewijk, De Kogel (38′ Ten Den), Maatsen (59′ Van Overbeek).

Foto: OrangePictures