John Stegeman nieuwe trainer GA Eagles, Heering assistent

GA Eagles is er in geslaagd om trainer John Stegeman (foto, links) voor de komende twee seizoenen aan zich te binden als hoofdtrainer. De 41-jarige oud-speler van de club uit Deventer was de afgelopen seizoenen trainer van Heracles Almelo. Hij gaat samen met Marco Heering (47) proberen GA Eagles weer terug te krijgen op het niveau van de top in de Jupiler League.

John Stegeman was als speler actief voor onder meer Vitesse, Helmond Sport, GA Eagles (1997-2000) en Heracles Almelo. Bij laatstgenoemde club begon hij in 2008 zijn trainerscarrière. Eerst als assistent; sinds 31 augustus 2014 als hoofdcoach.

Onlangs maakte de Epenaar bekend na de zomer afscheid te nemen in Almelo: ‘Mensen die mij niet kennen vinden dit misschien een bijzondere move, van Heracles Almelo naar Go Ahead Eagles. Mensen die mij kennen weten dat deze keuze bij mij past. Ik ga op mijn gevoel af. Dat gevoel zegt: bij Go Ahead Eagles ligt een prachtige uitdaging waar ik met toegewijde mensen aan mag werken’, vertelt de oefenmeester tegenover GA-Eagles.nl.

Net als met Stegeman haalt GA Eagles met assistent Marco Heering ook een echte ‘Eagle’ in huis. Heering speelde tussen 1987 en 1996 liefst negen seizoenen voor Go Ahead Eagles. Sinds 2009 is hij actief als assistent-trainer in het betaald voetbal. Marco Heering begon bij AGOVV en sinds 2013 is hij werkzaam bij Almere City FC.

Foto: Trainer Stegeman (links) met Paul Bosvelt (rechts). Bron: @GAEagles Twitter