PEC Zwolle-verdediger Joey vd Berg (26) gaat PEC Zwolle aan het einde van het seizoen verlaten. Van Den Berg liet bij monde van zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel aan de Overijsselse club weten op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Van Den Berg beleeft met PEC Zwolle (ook persoonlijk) een seizoen met ups en downs, maar wil graag de stap maken naar een andere Eredivisie-club.

Tegenover Voetbal International liet zijn zaakwaarnemer Van Ginkel weten: “‘Joey heeft een onrustige carrière gehad, maar is de laatste jaren echt volwassen geworden en heeft laten zien op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Hij vindt het nu tijd voor een stap hogerop”.

Van Den Berg is geboren in het Drentse Nijeveen. Als jeugdspeler van SC Heerenveen kwam de all-rounder in aanmerking voor een contract, tot een echte doorbraak kwam het echter niet. Na omzwervingen via FC Omniworld, MSC Meppel (ama), GA Eagles en Alcides (ama) kwam hij uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht. In Zwolle toonde Van Den Berg een stabiele profvoetballer te zijn. Vorig seizoen had de 26-jarige speler een belangrijk aandeel in het behaalde kampioenschap van PEC Zwolle in de Jupiler League.

Doordat Van Den Berg niet bijtekent, is de speler medio 2013 transfervrij. Mogelijk dat PEC Zwolle Van Den Berg in de winterstop verkoopt, om zo nog een transfersom te kunnen ontvangen.