Jeugdopleiding Eagles krijgt herstart

Als het aan Henk ten Cate ligt is het helder, Go Ahead Eagles kan op termijn weer de beste jeugdopleiding van Nederland krijgen. Die garanties kregen de vertegenwoordigers van circa veertig amateurclubs uit de regio Deventer.

Ten Cate hield de aanwezigen voor dat een club zonder opleiding een club zonder toekomst is. Daarom maken hij en John Oude Wesselink zich sterk om de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles een herstart te geven. Het plan is om dit te doen met een belofteteam en drie juniorenploegen (A, B en C). De talentrijkste jeugd uit deze regio gaan centrale trainingen volgen maar blijven bij hun eigen club wedstrijden spelen.

Waar die centrale trainingen moeten plaatsvinden is nog niet duidelijk, want een accommodatie is er nog niet. Net als dat het financiƫle plaatje nog niet rond is. Desondanks hoopt de club per 1 juli 2014 te beginnen met de eigen opleiding. Waarbij alles hangt en staat bij steun vanuit de regio, zowel op sportief als financieel vlak.

De herstart van de Eagles opleiding betekent ook dat FC Twente vertrekt uit Twello. Go Ahead stapt uit het samenwerkingsverband en de KNVB staat niet toe dat Twente zonder GAE een Regionaal Jeugd Opleiding centrum aanhoudt in het verzorgingsgebied van de club uit Deventer.