A-jeugdteams Sallandse clubs ontmoeten elkaar in zaaltoernooi

In de laatste weken van dit jaar organiseert Rohda Raalte haar 2e kerst zaaltoernooi voor A-selectie teams. “Het is mooi dat buurtverenigingen samen met onze A-groep hieraan deelneemt”, aldus bestuurslid van Rohda Raalte, Harry Lokate. Een zaalvoetbaltoernooi waarin SV Raalte, SV Heeten, VV Heino, VV Diepenveen en VV Lemelerveld  de A1-teams gaan afvaardigen. Het organiserende Rohda Raalte heeft 2 teams die mee dingen naar de toernooizege. 

Rohda Raalte A1 en A2
Het 1e juniorenteam van Rohda Raalte komt dit jaar, na het kampioenschap en dus de promotie vorig jaar, weer uit in de derde divisie Noord. Onder leiding van de coaches Dennie Broeks en Jaap Goedkoop staat het team op een keurige 7e plek. De doelstelling is om deze plek in ieder geval vast te houden, maar een paar plekjes stijgen zal naar eigen zeggen zeker tot de mogelijkheden behoren. Leider Bennie Bloo: “Verder zou het mooi zijn om aan het eind van het jaar een aantal spelers aan te kunnen laten sluiten bij het eerste team. Wat het toernooi betreft zullen we er alles aan doen om de titel te verdedigen.”

Het tweede A-junioren team van Rohda Raalte komt uit in de 2e klasse 15. Daar staat dit team, onder leiding van Frank Olde Hanhof en Tom Bloo, aan het begin van de winterstop op een keurige 5e plek. Met deze plek zal het team, met veel (langdurige) blessures en daardoor een wisselende team samenstelling, aan het einde van het seizoen tevreden zijn. Bovendien is dat, met de gezellige sfeer die heerst, een reële, en toch uitdagende, doelstelling.

SV Heeten, VV Diepenveen en SV Raalte
Heeten A1, Diepenveen A1 en SV Raalte A1 spelen dit seizoen samen in de 2e klasse 15 en zoals het er nu naar uitziet strijden Heeten en Diepenveen met Overwetering A1 om het kampioenschap. Heeten trainer Bas Aarnink blikt terug op de eerste seizoenshelft: “De eerste wedstrijd speelden we gelijk tegen Diepenveen, waarna we 7 wedstrijden op rij hebben gewonnen. Een week voor de topper tegen Overwetering A1 gingen we verrassend onderuit tegen Rohda A2 waardoor Overwetering alleen aan kop kwam te staan. De topper tegen Overwetering hebben we met 1-4 gewonnen waardoor we nu 2 punten los staan van Overwetering en 3 punten van Diepenveen. Het zal nog een spannende competitie worden met hopelijk een mooi einde en dus een kampioenschap voor ons.”

Diepenveen A1 wordt getraind door Christiaan Veltmaat en Robert Ooiman. Op dit moment staan zij op de derde plaats. “Start van de competitie is goed verlopen, veel punten gepakt alleen op het einde 2 kleine fouten waardoor we onnodig punt verlies hebben geleden”, aldus trainer Veltmaat. Hun doel is promotie naar de 1e klasse. Daar waar ze ook vandaan kwamen.

Coach van SV Raalte, Alex Venema, heeft een korte en overduidelijke opmerking over de afgelopen wedstrijd in relatie tot het zaalvoetbaltoernooi: “Wij spelen in de tweede klasse bij Heeten ,Diepenveen, helaas hebben wij op het veld het onderspit moeten delven. Wie weet krijgen we nu een sportieve revanche in de zaal!”

VV Lemelerveld &  VV Heino
Lemelerveld A1 speelt voor het 3e jaar in de 4e divisie en zijn de winterstop ingegaan op de 6e plaats. Dit in een competitie die aardig aan elkaar gewaagd is. Doelstelling voor de Lemelerveldse staf is dit jaar mee te draaien in de middenmoot. Dat lukt tot dusver blijkbaar goed. Ook dit jaar proberen zij weer spelers klaar te stomen voor de selectie. Trainer bij Lemelerveld A1 is Rudy Keijzer. VV Heino A1 komt uit in de 1e klasse en staat daar nu op een keurige 6e plaats. Kelvin Bonhof is daar de trainer.

Harry Lokate: “Ik wil graag dit toernooi gebruiken om verbindingen te leggen. Verbindingen leggen tussen de verenigingen die aan dit toernooi meedoen. Daarom hoop ik ook dat het een sportief toernooi wordt en wens u allen een mooi toernooi toe.”

Het zaalvoetbaltoernooi vindt, in de Rohda-hal, plaats in 3 dagen: Vrijdag 20 december en maandag 23 december zijn de poulewedstrijden. Op 27 december zal de finale plaats vinden.

Alle dagen wordt er om 19.00uur begonnen en de laatste wedstrijd duurt tot 22.25 uur. Toegang is gratis!