JC-Schaal: revanche Ajax of pijnigt PEC Zwolle opnieuw?

PEC Zwolle beleefde afgelopen seizoen in het bekertoernooi zijn ‘finest hour’ door in de finale in de Kuip Ajax met liefst 5-1 aan banden te leggen. De landskampioen bleef verdwaasd achter, nadat men na een snelle 0-1 voorsprong dacht de ‘double’ in het seizoen te hebben binnengesleept. Komende zondag staat het duel opnieuw op het programma, nu om de Johan Cruijff-schaal. Wint het revanche gevoel van Ajax of is de prijzenhonger van PEC Zwolle nog lang niet gestild?

Het duel van zondag is de traditionele seizoensopener in de Eredivisie. Om vele redenen is het een interessant duel. Zo lopen nog steeds de geruchten over een ‘ruil’ of overgang van Mokotjo en Boer naar Ajax en de komst van Lukoki naar PEC Zwolle. Mochten deze deals doorgang dan spelen deze spelers zondag tegen hun nieuwe club.

De Johan Cruijff-schaal staat bij de nationale topclubs meestal niet aangeschreven als een ‘echte’ prijs. En zal voor de meeste spelers van PEC Zwolle dit juist één van de weinige mogelijkheden zijn, om in hun carrière een prijs te winnen. Hoe komen Zwolse nieuwkomers Rienstra en Griekse nieuweling Ioannidis uit de verf?

Ook is de vraag in hoeverre Ajax in de eigen ArenA nog leeft met revanche gevoelens over de bewuste bekerfinale. Het duel die onder leiding staat van de heer Makkelie zal overigens voor Ajax het vijfde supercup-duel op rij zijn. De eerste driemaal van deze reeks werd verloren. Alleen vorig seizoen wonnen de Amsterdammers van AZ (3-2).

JC-Schaal: Ajax-PEC Zwolle, zondag 3 augustus. Aanvang 18.00u in de Amsterdam ArenA.

Foto: Johan Wolff (Bekerfinale 2014)