Jans genomineerd voor Rinus Michels Award

Phillip Cocu (PSV), Peter Bosz (Vitesse), Ron Jans (PEC Zwolle), Fred Rutten (Feyenoord) en Ruud Brood (N.E.C.) zijn de vijf genomineerden voor de Rinus Michels Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de coach die zich volgens zijn collega-trainers de beste oefenmeester in het betaald voetbal mag noemen. De award werd in de voorgaande twee jaar gewonnen door Ajax-trainer Frank de Boer.

De vijf overgebleven trainers in de strijd om de prestigieuze prijs zijn om verschillende redenen genomineerd. Zo heeft Ruud Brood N.E.C. naar het kampioenschap in de Jupiler League geleid, staat Ron Jans voor het tweede jaar op rij met PEC Zwolle in de bekerfinale, leveren Peter Bosz en Fred Rutten (hij won de prijs al eens in 2008) uitstekend werk bij respectievelijk Vitesse en Feyenoord, terwijl Phillip Cocu met PSV op de drempel van het 22ste landskampioenschap staat.

De Rinus Michels Award is een initiatief van vakblad De VoetbalTrainer en de legendarische oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Trainerscongres dat op vrijdag 15 mei wordt gehouden. De hoofdtrainers uit het betaald voetbal bepalen die dag welke trainer de Rinus Michels Award ontvangt.

Bron: www.knvb.nl

Foto: Johan Wolff