15 juni 2019 Lees Meer →

Jack de Gier nieuwe trainer GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft een nieuwe hoofdtrainer. De club heeft een mondeling akkoord bereikt met Jack de Gier (50), die bij terugkomst van zijn vakantie een contract voor één jaar tekent in De Adelaarshorst.

Toen Go Ahead Eagles de zoektocht naar een nieuwe trainer startte, prijkte de naam van Jack de Gier meteen op het bekende lijstje. Maar in huize De Gier bleek dat andersom ook het geval te zijn. “Als trainer ga je aan het begin van je loopbaan een globale planning maken”, aldus Jack de Gier. “Waar zie je jezelf ooit trainer zijn? Go Ahead Eagles was zeker een van de clubs die ik opschreef. Ik was dan ook blij toen er onlangs een belletje uit de Vetkampstraat kwam, met het verzoek om eens te gaan praten.”

Tijdens de gesprekken met de clubleiding ontstond er een klik. “Onze voetbalvisies passen goed bij elkaar”, legt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles uit. “Als trainer sta ik voor aanvallend voetbal, waarbij ‘alles geven’ de basis is. Wat dat betreft willen we de lijn van afgelopen seizoen doortrekken. Daarnaast is individuele ontwikkeling van spelers een van de speerpunten van de club en mijzelf. Met name tijdens mijn periode bij Almere City FC (2016-2018, red.) hebben meerdere spelers mooie transfers kunnen maken, doordat ze zich stormachtig ontwikkelden.”

Na een zeer succesvolle periode bij Almere City FC – met één periodetitel, drie Play-Offs-deelnames en een bijna-promotie in 2018 – maakte De Gier zelf vorig jaar ook een mooie transfer: hij ging aan de slag bij NEC. Aan dat avontuur kwam vroegtijdig een einde door tegenvallende resultaten. “Een leerzaam jaar”, noemt hij de periode in Nijmegen. “Natuurlijk ga je naderhand evalueren, om er als trainer beter uit te komen. Ik ben vooral gebrand om komend seizoen te laten zien dat NEC een incident was en Almere City FC geen toeval, als je begrijpt wat ik bedoel.”

SportSport