Jaap Stam verruilt PEC Zwolle komende zomer voor Ajax. De assistent van het eerste elftal en hoofdtrainer van Jong PEC Zwolle tekent een contract voor drie seizoenen bij de huidige landskampioen. Ook in Amsterdam zal Stam fungeren als assistent trainer van het eerste elftal. Tevens gaat hij individuele training geven aan de verdedigers van Jong Ajax en de jeugd.

De voormalig topverdediger kan zijn keuze voor de Amsterdammers goed beargumenteren. ,,Het is een nieuwe uitdaging, bij één van de grootste clubs van Nederland. Ik vind het mooi om daar terug te keren, aangezien mijn spelersloopbaan in Amsterdam eindigde. Bovendien speelt het mee dat ik vanaf de zomer ga ervaren hoe het er aan toegaat in de technische staf bij een Nederlandse topclub. Ik hoop mij daardoor verder te kunnen ontwikkelen als trainer” zegt Jaap Stam.