Istvan Bakx ervaren nieuweling bij GA Eagles

Hij mag dan wel 32 jaar zijn, Istvan Bakx is naar eigen zeggen nog steeds zo gebrand als een beginnende voetbalprof. “Op de training van pak ‘m beet dinsdagmorgen maak ik nog evenveel slidings en op vrijdagavond ga ik nog steeds volle bak.” Bakx wil nu vlammen in Go Ahead Eagles-shirt. De creatieve aanvallende middenvelder tekent voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

Wie zich nu spoedt naar de Wikipedia-pagina van Istvan Bakx, voorziet zichzelf van het nodige leesvoer. Je kunt er lezen over de clubs die hij diende, zoals Kortrijk, Genk en FC Den Bosch. En over hoe hij in een ver verleden bekend kwam te staan als de ‘Google-spits’. Dat hij als jeugdinternational de Olympische Spelen van 2008 miste en de afgelopen vier seizoenen 20 keer scoorde voor FC Oss.

Gretig
Kortom: met een schat aan ervaring meldt Istvan Bakx zich op 1 juli in Terwolde. Toch? “Ik heb wel het nodige meegemaakt, ja, maar uiteindelijk is ervaring een vaag begrip. Het gaat erom wat je ermee doet. Ik hoop een voorbeeld te kunnen zijn qua mentaliteit en inzet. Ik ben namelijk nog steeds even gretig als tien jaar geleden. Daarom ga ik nu ook naar Go Ahead Eagles. Een club met ambities, die na een heel moeilijk seizoen echt een rol van betekenis wil spelen.”

Bron: www.ga-eagles.nl