Interview | Trainer Bonhof klimt omhoog op zijn eigen wensenlijst

Kelvin Bonhof is een jonge ambitieuze trainer in de regio Salland. De 32-jarige oefenmeester uit Heino is op dit moment trainer van vierdeklasser Haarle en vertrekt na de zomer naar tweedeklasser Lemelerveld: ‘Ik heb ambitie en mijn wensen als trainer, daar past deze stap heel goed bij.’

Bonhof (foto) was een ervaren jeugdtrainer binnen VV Heino, maar kwam anderhalf jaar geleden voor het eerst op ‘eigen benen’ te staan bij het eerste elftal van SV Haarle. ‘Ik ben de mensen binnen Haarle ook dankbaar voor de kans die ik kreeg en de vrijheid in mijn handelen die ze mij geven.’

Echter gaf Bonhof afgelopen december bij de vierdeklasser aan om zich heen te kijken: ‘Vergeleken met vorig seizoen missen we twee sterkhouders, dat is voor onze huidige selectie nogal een aderlating. Liever werk ik vanuit concurrentie voor iedere positie. Zodoende voelt iedere speler prikkels om tot het maximale te gaan.’

Lemelerveld, dat in voorgaande seizoenen in de tweede klasse Noord op de deur van de eerste klasse bonkte, heeft het inmiddels in de tweede klasse Oost aanmerkelijk zwaarder. Huidige trainer Richard Smit (ook uit Heino afkomstig, hij vertrekt naar VV Holten) gaf na vijf jaar aan een nieuwe uitdaging te zoeken. Voor Bonhof de taak om Lemelerveld een stabiele tweedeklasser te laten blijven. ‘Ik wil met accenten Lemelerveld stap voor stap professionaliseren. Met een jonge technische commissie denk ik dat deze verandering goed mogelijk is.’

Of de Heinoër tactisch veel anders gaat doen? ‘In de twee gesprekken die ik met de tc en spelers heb gehad, ben ik op mijn best als het over speelwijze en tactiek gaat. Gelukkig sprak dat verhaal hen aan. Ik heb echter wel tijd nodig, ben niet van de korte termijn. Er zullen best wat zaken veranderen qua speelwijze, denk aan een belangrijke rol voor de backs. Ik kijk niet zozeer naar een systeem, maar meer naar een formatie per spelsituatie.’

Bonhof is naast de werkzaamheden bij Haarle sinds dit seizoen ook trainer van Olde Veste O-19 uit Steenwijk: ‘Bij Olde Veste blijft mijn trainerschap bij één seizoen en ga ik na de zomer hopelijk aan de slag met de cursus UEFA A (voorheen TC1). De eerste ronde voor toelating ben ik in ieder geval door.’

Naast de uitdagingen op het voetbalveld wordt Bonhof ook voor het eerst vader komende zomer. Veel stappen omhoog op zijn eigen wensenlijst voor de jonge trainer. Over het vervolg van z’n trainers-wensenlijst is Bonhof ook helder: ‘Ik hoop ooit hoofdtrainer van VV Heino te worden.’

Foto: Facebook Olde Veste