Inhaalduels gewonnen door Heeten, Broekland en Raalte

Voor Heeten, Broekland en Raalte stonden afgelopen donderdagavond inhaalduels op het programma. Voor alle drie Sallandse clubs bracht dit drie punten op. Met name voor Heeten was dit erg prettig, aangezien zij in 3B nog in een serieuze strijd zijn om de nacompetitie te ontlopen tegen degradatie.

In Heeten werden nog 20 minuten ingehaald van het gestaakte duel tussen Heeten en Beekbergen. Destijds vergat scheidsrechter Arnoldus een Beekbergen-speler een rode kaart te geven, na tweemaal een gele kaart. Beekbergen wisselde snel deze speler, waarna consternatie ontstond. De KNVB bepaalde dat Heeten bij een 2-1 stand de wedstrijd tegen 10 spelers van Beekbergen op deze donderdagavond mocht vervolgen.

De ploeg van trainer Marco Onderberg scoorde nog driemaal in deze twintig minuten waardoor een 5-1 stand op het wedstrijdformulier kwam te staan. Onder andere scoorde Alexander Ruiter uit een strafschop op de klassieke ‘panenka-manier’ genomen. Door de winst heeft Heeten 31 punten uit 23 duels en bezet men weer een ‘veilige’ positie, men staat op de negende plaats in 3B. Komende zondag speelt men thuis tegen hekkensluiter Sallandia.

In Zwolle won Broekland in een spectaculair duel van Ulu Spor. Voor de thuisploeg scoorden Umut Yilderim (2x), Mehmet Dede en Sefa Kafali. Opvallend was dat Ulu Spor zelfs op een 3-0 voorsprong kwam, maar dit volledig uit handen gaf aan de Broeklanders: 4-5.

Voor Raalte stond in 5A nog het inhaalduel in en tegen Langeveen op het programma. De ploeg van trainer Jan Plagman wist met 1-2 te winnen. Met opnieuw een sterk aangepaste opstelling wisten Marnix van Santen (0-1) en Tolga Kaplan (1-2) voor de overwinning te zorgen. Beide Raalte-spelers scoorden al in de eerste helft. Door de winst stijgen de Raaltenaren in 5A van plek negen naar plek acht met 27 punten uit 21 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen Nieuw Heeten.

Foto’s: Henk Vloedgraven (Heeten-Beekbergen)