In Wijhe kan men leven met een punt tegen Schalkhaar

In 2J wist Wijhe’92 een punt mee te nemen in het uitduel tegen middenmoter Schalkhaar (1-1). Een gelijkspel waar trainer Peter Jansen mee kon leven liet hij weten tegenover AirplaySport: ‘Er had niet meer ingezeten. Er werd veel met de lange bal gespeeld. Aanvallend was het aan beide kanten matig.’

Misschien mede door de wind die raasde over sportpark De Horsterhoek was het wennen aan de omstandigheden. Er werd dan ook een ruststand van 0-0 bereikt. Na de thee wist de kleine en behendige aanvaller Jasper Broekhuis de thuisploeg tien minuten na rust op een 1-0 voorsprong te zetten.

Wijhe’92 toonde echter karakter en zag middenvelder Douwe Booij met zijn ‘mindere’ rechtervoet de schitterende gelijkmaker in de kruising schieten¬†(1-1). Ongeveer 25 minuten voor tijd was daarmee de eindstand bereikt waarmee beide ploegen een punt konden bijschrijven.

Wijhe’92 heeft 23 punten uit 20 duels en heeft een klein gaatje op de nacompetitieplaatsen. Komende paas-maandag wacht de derby tegen Overwetering in Olst. Niet alleen belangrijk vanwege de sentimenten, maar ook om het degradatiespook af te wenden.

Beluister het gehele interview met Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Ineke van Wijhe