Aan het begin van de week moest Fred Rutten er aan geloven: ontslag bij zijn geliefde club PSV. Trainers krijgen meestal ontslag na mindere resultaten of besluiten zelf dat verdere samenwerking geen nut meer heeft. In de Eredivisie zijn van de achttien trainers, die aan het seizoen begonnen, inmiddels alweer zes trainers bij hun club weg. Ook in de regio Salland vonden tijdens het lopende seizoen enkele trainerswisselingen plaats.

WWV
Deventervoetbal meldt dat trainer Patrick van den Berg per direct (14 maart) is opgestapt. De oefenmeester gaf eerder al aan, volgend seizoen niet meer actief te zijn voor de Deventer club. Wie denkt dat het aan de mindere resultaten ligt, heeft geen gelijk. De nummer laatst in zesde klasse heeft volgens Van Den Berg te maken met een betalingsachterstand: “WWV loopt vier maanden achter met de gemaakte afspraken.” De oefenmeester stopte vorig seizoen ook al tijdelijk om dezelfde reden. Een opvolger om het seizoen af te maken of om het volgende seizoen WWV te trainen is nog niet aangesteld.

OZC Ommen
Dalfsenaar Jeroen Booijink startte afgelopen zomer zijn tweede seizoen bij zaterdag tweedeklasser OZC uit Ommen. Booijink heeft dit seizoen echter niet af kunnen maken. Één wedstrijd na de winterstop, thuis tegen Den Ham (1-1), heeft Booijink nog als trainer op de bank gezeten. In de weken die erna volgden is er een breuk in de vertrouwenssfeer gekomen tussen de oefenmeester en de spelersgroep. De lezing van het bestuur is in ieder geval dat men ‘in goed overleg’ uit elkaar is gegaan. Op dit moment staan Marinus Dunnewind en Pascal Weteringe voor de groep. Weteringe vertrekt komende zomer naar het tweede elftal van Vroomshoopse Boys. OZC Ommen heeft volgend seizoen Han Hanekamp voor de groep staan.

Zie ook een eerder interview met trainer Jeroen Booijink: OZC-trainer Booijink moet twee keer herstellen

VV Lemelerveld
Nog voor de tweede seizoenshelft was begonnen werden de wegen van trainer Spijkstra en voetbalvereniging Lemelerveld gescheiden. Het bestuur van de club en trainer Spijkstra hebben eind januari in een onderling gesprek besloten de samenwerking per direct te beeïndigen. Joop Kieftenbeld neemt inmiddels de taken succesvol over. Lemelerveld klom afgelopen weekend naar de negende plaats, waar het in de winterstop nog op de elfde plek stond. Onder andere het terughalen van topschutter Jeroen van den Berg geeft het team vertrouwen. Zoveel vertrouwen dat het de drie wedstrijden na de winterstop al zeven punten heeft behaald. Wanneer men deze lijn doortrekt, hoeft degradatie geen scenario te zijn om rekening mee te houden. Volgend seizoen komt Edwin Duim over van IJVV om de groep van oefenstof te voorzien.  

Turkse Kracht
Turkse Kracht uit Deventer staat op laatste stek in de vierde klasse. Een verliespartij met liefst 0-7 dit weekend, tegen directe concurrent FC Zutphen, was niet bepaald een gewenst resultaat.  De huidige trainer Muhammed Koruglu nam in december het stokje over van Rasim Sinecek. In de Stentor van 29 november meldde de club bij monde van voorzitter Gobel: ”Rasim is niet ontslagen. We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.” Volgend seizoen blijft Koruglu de groep van oefenstof voorzien of dit nog in de vierde klasse is valt te bezien.

SV Dalfsen
De eerste trainer die dit seizoen in Salland afscheid nam bij zijn club was Edwin van den Berg van SV Dalfsen. De exacte redenen waarom Van Den Berg al in november afscheid nam of moest nemen lopen te ver uiteen om hier een uitspraak over te doen. Het bestuur van de vijfdeklasser houdt het op ‘geen basis meer voor een goede samenwerking’. Inmiddels heeft Patrick Dijkstra het stokje overgenomen. Dijkstra, die op dit moment ook trainer is van HHC A1, zal ook in het komende seizoen voor de groep staan.

Met nog een kleine twee maanden te gaan lijkt een verschuiving in de trainersstaf niet heel logisch meer. Maar in de voetbalwereld weet je het nooit en ‘in goed overleg’ is immers alles mogelijk.

 

Foto: Fred Rutten verlaat afgelopen maandag het complex van PSV.

Twitter mee over voetbal op #sallandvoetbal