‘IJsselderby’ gewonnen door Overwetering (2-0)

Met een echte derbysfeer: vuurwerk, fakkels en een kleine 1000 toeschouwers, begon Overwetering tegen Wijhe’92 aan een lekkere voetbalmiddag. Uiteindelijk was er maar één ploeg die kon lachen aan het einde van de wedstrijd, dat was de thuisploeg uit Olst (2-0).

‘Ik vond dat we zeker een gelijkspel hadden verdiend’, vertelt Wijhe’92-verdediger Luuk Nijman. ‘We begonnen goed aan het duel en kregen na één minuut al een grote kans om de score te openen. Helaas misten we deze kans. Toch bleven we het eerste kwartier goed in balbezit en controleerden we de wedstrijd. Overwetering hanteerde veel de lange bal en werd gaandeweg de eerste helft beter. Bij ons doel vloog bijvoorbeeld nog een bal op de lat voor rust, maar het bleef 0-0.’

Na rust is het Bram van Bessen die in de 50e minuut vrij kan inkoppen. Hij verschalkt Wijhe’92-doelman Heimeriks waardoor Overwetering op 1-0 komt. ‘Wij hadden veel druk naar voren en pakten ons goede spel samen weer op, maar het haperde vandaag rond de zestien meter. Overwetering liep steeds verder achteruit, maar we vergaten onszelf te belonen’, aldus Nijman.

Uiteindelijk weet Overwetering het duel te beslissen uit een corner. Terwijl Wijhe’92 met veel mensen voorin hoopt op een uitval, kan Ronnie Haverkamp in de 88e minuut de bevrijdende 2-0 voor de geel-groenen maken. ‘Een gelijkspel was zeker terecht geweest vandaag. De derby leefde misschien nog wel meer in Olst dan in Wijhe, maar de sfeer was mooi. Helaas bleven de punten voor ons achterwege’, besluit de Wijhe’92-verdediger.

Volgende week speelt Overwetering uit tegen SDC’12 in Denekamp. Wijhe’92 speelt thuis tegen Voorwaarts Twello.

Foto’s: Rijk vd Berg (Wijhe’92)