IJsselderby (2J) gaat vooral om drie belangrijke punten

De IJsselderby is in het betaalde voetbal verbonden aan GA Eagles-PEC Zwolle. Bij de amateurs weten we dat het dan tijd is voor Wijhe’92-Overwetering, of andersom. Komende zondag staat deze wedstrijd weer op de rol! Voor beide ploegen en supporters brengt dit sfeer en spanning met zich mee, maar misschien nog wel belangrijker in de fase waarin beide ploegen zitten: het gaat om drie belangrijke punten!

Zowel Wijhe’92 als Overwetering kregen afgelopen zondag een flinke nederlaag te verwerken (4-1). Wijhe’92 verloor in Deventer van Helios. Overwetering verloor met dezelfde cijfers thuis van Achilles’12 uit Enschede.

Opvallende parallellen tussen beide ploegen volgden zodoende na twee competitieduels! Beiden hadden namelijk in hun wedstrijd dit weekend het gevoel met name in het eerste halfuur te worden ‘overspoeld’ met kansen tegen, waardoor de ‘grip’ op het duel ver te zoeken was. Zo lukte het de ploeg van trainer Peter Jansen (Wijhe’92) en Henk van Norel (Overwetering) niet om het gelijkspel in het eerste competitieduel (beiden speelden 1-1) een vervolg te geven. Hierdoor zijn zowel de rood-witten als de geel-groenen met hetzelfde aantal punten en doelsaldo onderin de ranglijst van 2J terug te vinden.

Kijkend naar de historie van het duel in Wijhe, komt de thuisploeg er in vier edities niet goed vanaf. De Wijhenaren wonnen de laatste veertien seizoenen namelijk nog niet van de ‘buren’ uit Olst. In 4H seizoen 2000/2001 werd het liefst 0-4. Arjen Harleman (2x), David van Zijl en Martin Dollenkamp zorgden voor een simpele Olster overwinning. Twee seizoenen later (4H) werd het 1-1, doelpunt aan Wijhese zijde kwam van Jelle Mulder. Het seizoen daarop volgde een 0-1 (doelpunt Arjen Harleman) overwinning voor Overwetering.

Liefst tien seizoenen later en twee niveau’s hoger, werd de IJsselderby vorig seizoen in 2J weer gespeeld. De inmiddels gestopte Ronnie Haverkamp wist toen een verdwaalde lange bal langs de eveneens gestopte Wijhe-doelman Heimeriks te schieten en de eindstand daarmee te bepalen (0-1).

Opvallend in veertien jaar en vier edities? Wijhe’92 scoorde slechts eenmaal in eigen huis tegen Overwetering.

Het duel zondag staat onder leiding van de heer Harmelink.

Wijhe’92-Overwetering, zondag 21 september aanvang 14.00u.

Foto: Rijk van den Berg (Wijhe’92)