IJsselderby: de laatste voorbereidingen getroffen

GA Eagles tegen PEC Zwolle. Beladen is hij altijd: de IJsselderby. Of het nu in de Jupiler League, beker of Eredivisie is, deze wedstrijd roept bij de supporters in Deventer en Zwolle de nodige emotie op. Morgen is het in Deventer weer tijd dat beide ploegen de degens kruisen. Vandaag trainde beide ploegen onder grote publieke belangstelling. 

Om tien uur zaterdagochtend werden zowel GA Eagles als PEC Zwolle door hun eigen aanhang verwelkomd met vuurwerk tijdens hun laatste training. Als stimulans om zondagmiddag net dat stapje extra te geven. Vorig seizoen werd het in Deventer liefst 4-1 en werd het stapje extra door de thuisploeg wél gezet.

Bij PEC Zwolle morgen nog geen debuut voor de kersverse aanwinst Wout Brama. De oude-Twente middenvelder besloot deze week zijn carrière voort te zetten bij de ploeg van Ron Jans. Verder kan de oefenmeester niet beschikken over de geblesseerden Saymak, Labylle, Ferfelis en reserve-doelman Begois.

Aan Deventer zijde heeft men vooral problemen met de fitheid van de aanvallers. De Bondt, De Sa en Schalk zijn allen niet inzetbaar. Verdediger Jop van der Linden (bilspier) is nog een twijfelgeval, maar lijkt op basis van de training van zaterdagochtend wel te beginnen in de basis.

Go Ahead Eagles-PEC Zwolle, zondag 19 oktober aanvang 14.30u

laastse training pec zwolle voor ijsselderby 2014

Foto’s: Twitter @trotsadijssel (boven) en @feuzwolle (onder)