Als FC Zwolle kampioen wordt van de Jupiler League krijgt het voetbalteam een feestelijke huldiging in de Zwolse binnenstad. FC Zwolle kan vrijdag 13 april al de titel binnenhalen: het kampioensfeest wordt dan zaterdag 14 april gehouden, vanaf 18.00 uur op het Rodetorenplein in het Zwolse stadshart.

De spelersgroep, hun partners en begeleiders varen per boot via de Thorbeckegracht naar het centraal gelegen Rodetorenplein. Die vaartocht geeft supporters en andere geïnteresseerden de kans om de kampioenen vanaf de kades toe te juichen.
De vaartocht van de Hanekampbrug tot aan de huldigingslocatie duurt naar schatting van 18.15 tot 18.45 uur. De feitelijke huldiging op het Rodetorenplein is gepland van 19.00 tot 19.30 uur. Daarbij is onder meer burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle aanwezig. Na de huldiging vertrekt FC Zwolle ook weer per boot van de feestlocatie.

Muziek

Op het Rodetorenplein begint het kampioensfeest om 18.00 uur. Tot de huldiging kan het publiek zich vermaken met muzikale acts, met optredens van onder meer zanger Harm Wolters en rapper Junte Uiterwijk. Na de huldiging loopt het programma op het Rodetorenplein nog tot maximaal 20.30 uur door.

RTV Oost zendt een live televisieverslag uit van het kampioensfeest.

Vuurwerk

Tijdens de huldiging van FC Zwolle is het afsteken van vuurwerk, zoals bijvoorbeeld fakkels, in de Zwolse binnenstad strikt verboden. Vanwege de veiligheid van omstanders is dit verbod van kracht. De verwachting is dat er bij de huldiging veel publiek – van alle leeftijden – op en rond het Rodetorenplein aanwezig is, en vuurwerk afsteken vormt dan een onverantwoord risico. Wie zich niet aan het vuurwerkverbod houdt, wordt aangehouden door de politie. De gemeente en FC Zwolle rekenen erop dat alle aanwezigen begrip hebben voor de maatregel en dat iedereen meewerkt aan het naleven van het verbod op vuurwerk.

Partners

Momenteel wordt door verschillende partijen hard gewerkt aan een geslaagd kampioensfeest voor FC Zwolle. Daarbij werkt de gemeente samen met diverse partners, zoals FC Zwolle zelf, de politie, de Horeca Evenementen Stichting Zwolle en de Reddingsbrigade.

Kans

Mocht FC Zwolle vrijdagavond het kampioenschap niet binnenhalen, dan wordt een huldiging – vanzelfsprekend – uitgesteld. De eerstvolgende mogelijkheid op het kampioenschap van de Jupiler League is dan vrijdag 20 april. Verzilvert de club die kans, dan volgt de huldiging op zaterdag 21 april. Het programma van het kampioensfeest blijft dan gelijk aan de opzet voor komende zaterdag.