Hoonhorst zit in de wachtkamer voor nacompetitie

Voor Hoonhorst is het deze week een onzekere week. Ondanks een vijfde plaats in de eindstand in 5A weet de ploeg van trainer Bert Spies nog niet of men nacompetitie speelt volgende week. Hoe zit dit in elkaar?

In de vijfde klasse zondag promoveert niet alleen de kampioen, maar spelen alle nummers twee ook nog eens een beslissingswedstrijd tegen een nummer twee uit een andere klasse. Voor 5A geldt dat USV en Mariënheem gedeeld tweede werden. Zij spelen daarom aanstaande donderdag een beslissingswedstrijd, hoe toevallig, in Hoonhorst. De winnaar van dit duel speelt aanstaande zondag op neutraal terrein tegen de nummer twee van 5B: Buurse. De winnaar van dat duel speelt volgend seizoen in de vierde klasse.

Mocht het duel tussen USV/Mariënheem tegen Buurse zondag gewonnen worden door USV/Mariënheem, dan speelt Hoonhorst vanaf volgende week nacompetitie. Afhankelijk van winnaar USV of Mariënheem speelt men tegen Fleringen of De Lutte.

Mocht USV/Mariënheem tegen Buurse in een overwinning voor Buurse eindigen, dan speelt de winnaar van USV-Mariënheem alsnog nacompetitie namens 5A en vervalt de plek voor Hoonhorst. Voor de duidelijkheid: de verliezer komende donderdag van USV-Mariënheem speelt ook in de nacompetitie.

Zie ook ons gehele overzicht van nacompetitie- en beslissingswedstrijden.