Hoonhorst wint van SDOL: ‘Terechte overwinning’

Twee ploegen die in 5A strijden om de sub-top plekken troffen elkaar gisteren op Sportpark de Potkamp: Hoonhorst en SDOL. ‘De inzet en het teamwork was vandaag goed. Het bleef lang 1-0, maar we konden de wedstrijd gelukkig met 2-0 tot een goed einde brengen’, zag Hoonhorst-trainer Bert Spies.

Na een teleurstellende nederlaag vorige week in en tegen Bornerbroek (2-0) waren de Hoonhorsters op zoek naar ‘revanche’. Vrije trappen-specialist Breden Eijkelkamp gaf na dik tien minuten het goede voorbeeld door zijn ploeg op voorsprong te schieten (1-0). Spies: ‘De keeper van SDOL heeft deze bal vanaf 25 meter denk ik alleen maar gehoord. Voor rust leken we ook nog 2-0 te maken, maar de scheidsrechter gaf aan dat de bal niet over de lijn was, discutabel in ieder geval.’

Na rust bleven de Luttenbergers lang in de wedstrijd. ‘Pas in blessuretijd maakten we de 2-0. Het blijft dan toch altijd spannend. Jasper Beltman besliste het duel. Prettig want nu doen we weer mee om de bovenste plaatsen’, besloot Spies.

Hoonhorst heeft 16 punten uit acht duels. SDOL heeft er 10 met een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag is het SDOL-USV en Mariënheem-Hoonhorst.