‘Er zijn niet veel ploegen die in Diepenveen weten te winnen, dus wat dat betreft is het een knappe prestatie’, analyseert Hoonhorst-trainer Bert Spies (foto). Zijn ploeg won vandaag met 1-2 in Diepenveen en dat stemde de oefenmeester tevreden.

Spies over het duel van vanmiddag: ‘Vorige week verloren we met 0-4 thuis van Turkse Kracht, maar zijn we toch blijven voetballen. Die lijn hebben we vandaag doorgezet. De basis van onze overwinning vandaag.’

Na een halfuur spelen rondde Sten Klein Herenbrink een prima aanval van de Hoonhorsters af, waardoor de ploeg op voorsprong kwam (0-1). Diepenveen maakte echter al snel weer gelijk in de 40e minuut (1-1). ‘Het blijft dan even afwachten hoe we de rust uit kwamen, maar we pakten het initiatief en waren sterk in de duels. We kregen alle tijd voor onze opbouw, wat me enigszins verbaasde. In de 70e minuut werd een lange bal prima doorgekopt waardoor Mike Niens kon profiteren en de 1-2 kon maken’, vertelt Spies.

Niens bleek achteraf de ‘matchwinner’ in Diepenveen, ondanks dat de thuisploeg nog wel risico nam om de gelijkmaker binnen te ‘prikken’.

Volgende week speelt Hoonhorst thuis tegen OVC’21.