Hoonhorst verliest bij koploper, Nieuw Heeten op schot

In 5A pakte Nieuw Heeten gisteren zijn tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Harold Sneller won met liefst 5-0 van hekkensluiter Manderveen. Hoonhorst verging het wat minder, men verloor uit tegen koploper Heracles met 3-1. 

Nieuw Heeten moest er zes duels op wachten, maar eindelijk was de overwinning daar. De eerste helft wisten de zwart-witten een doelpunt te maken, deze kwam op naam van Roderick Hauptmeijer (1-0). Na rust ging het scoren een stuk gemakkelijker. Koen ten Have maakte vlak na rust 2-0, waarna Harald Beldman (2x) en Hessel Grolleman er een mooie middag van maakten voor de Nieuw Heetenaren (5-0). Door de overwinning heeft men ’10 uit 10′. Komende zondag speelt Nieuw Heeten uit tegen Bornerbroek.

Hoonhorst kwam in Almelo tegen Heracles nog wel op voorsprong. Sjoerd Beljon maakte na twintig minuten spelen de 0-1. Voor rust kwam de ongeslagen koploper alweer terug in de wedstrijd. Timo Vos wist de 1-1 te maken. Na rust trok de ploeg van trainer Ronnie Braak het duel naar zich toe, toen Sirin en Ossel voor de treffers zorgden (3-1).

Hoonhorst dreigt door de nederlaag de aansluiting met de top-3 in 5A te verliezen, men heeft 17 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men het laatste duel voor de winterstop thuis tegen La Premiere.

Foto: Archief